BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 13. märts 2007

Kiduspe raamat pälvis tunnustuse

Suguvõsauurijate ühendus Eesti genealoogia selts (EGeS) tunnistas 2006. aasta parimaks genealoogiaalaseks väljaandeks seltsi Hiiumaa osakonna poolt esitatud raamatu “Kiduspe — Kõpu poolsaare lõunaranniku põlisküla”. Raamatu autor on Riho Saard.

Statuudi kohaselt annab EGeS aasta väljaande tunnustuse möödunud kalendriaastal ilmunud trükiväljaandele või elektroonilisele publikatsioonile (sh internetis), mis annab olulise panuse Eesti perekonnaajaloo uurimise tutvustamisele jääva väärtusega väljaannete kaudu. Raamatu “Kiduspe – Kõpu poolsaare lõunaranniku põlisküla” 112 leheküljest 28 on pühendatud otseselt Kiduspe küla perekondade genealoogiale.

“Genealoogiad on lahti kirjutatud talude kaupa. Kenasti on lahus hoitud adramaa revisjonidest pärinevad ning hiljem hingerevisjonide ja Reigi koguduse meetrikaraamatutest saadud andmed. Enamikul isikutel on kirjas kuupäevaliselt sünniaeg ja -koht, lisaks veel konfirmatsiooni ja laulatuse aeg,” kiitis aasta väljaande valimise komisjoni liige Tiina Tafenau. Tafenau tunnustas autorit ka põhjalikult läbi töötatud arhiivimaterjali eest.

0 comments: