BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 1. juuni 2007

Uued Rohelise Punkti pakendikonteinerid Hiiumaal

Uued Rohelise Punkti pakendikonteinerid Hiiumaal

Eesti Taaskasutusorganisatsioon MTÜ (ETO) paigaldab käesoleval suvel Hiiumaale 16 konteinerit pakendite kogumiseks. Uued konteinerid on kasutajasõbralikumad – vastavalt otstarbele kahte eri värvi ning seega lihtsamini äratuntavad – kollased konteinerid joogikartongi, metall-, plast- ja klaaspakendite jaoks ning sinised konteienrid paberi ja papi jaoks. Konteineritel on Rohelise Punkti logo ja informatiivsed kleebised, kus on kirjas, millist pakendit võib konteinerisse tuua.

Kui pakendid on nõuetekohaselt sorteeritud, ei pea tarbija nenede äraveo ja edasise käitlemise eest maksma. Pakendite äraviskamisel koos prügiga tuleb aga tarbijal tasuda nii prügi äraveo kui ka ladestamise eest.

Kodus tekkinud pakendijäätmed, millel puudub pandimärk, tuleb koguda eraldi prügist jaotatuna kahte rühma – paber ja papp ühte ning plast-, metall-, klaaspakend ning joogikartong (näiteks tetrapakend) teise kilekotti. Pakendid tuleb esmalt tühjendada toidujäätmetest, võimalusel suruda kokku, et need võtaks konteineris vähem ruumi ning viia lähimasse pakendikonteinerisse. Klaas-, plast-, tetra- ja metallpakendi võib kõik ühte konteinerisse kokku viia.

Prügi viimine pakendikonteineritesse või nende kõrvale on lubamatu, sest pakendikonteineris olev prügi võib rikkuda konteineris oleva pakendi kvaliteedi ning kogu konteineri sisu tuleb viia ladestamisele.

Uute Rohelise Punkti pakendikonteinerite asukohad Hiiumaal – igal aadressil on kaks kõrvuti asetsevat konteinerit – üks kollane ja üks sinine:
Kärdlas Pae tn 10 ja 12 majade vahel; Kaare ja Aia tn parklas; Vabaduse tn 5 elamute juures asuvas parklas.
Käina vallas Käinas Mäe tn tanklas; Nõmme külas kaupluse juures parklas.
Emmaste vallas Emmastes korterelamute juures.
Pühalepa vallas Suuremõisa bussijaama juures.
Kõrgessaare vallas Kõrgessaares Näkmani tee kortermajade ees.

Pakendijäätmetega seotud küsimuste korral palume ühendust võtta ETO´ga või AS Cleanavay Hiiumaa osakonnaga , telefonil 462 2811.

Anname parima, et pakedite kogumine ja äraandmine oleks Hiiumaal mugav ja lihtne.

Siret Kivilo
Arendusjuht
Eesti Taaskasutusorganisatsioon MTÜ (ETO)
Mustamäe tee 24, 10 621 Tallinn
Tel. + 372 640 3245
Faks + 372 640 3248
www.eto.ee www.rohelinepunkt.ee

0 comments: