BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kolmapäev, 16. jaanuar 2008

Hiidlaste mälestusmärk

Loe ja otsusta

12. mail 2006 kuulutas Hiiumaa omavalitsuste liit välja Teises maailmasõjas langenud hiidlastele mälestusmärgi püstitamiseks ideekavandi konkursi, mis lõppes edukalt. Zürii otsuse põhjal kinnitas HOL võidutööks Elo Liive ja Maris Kerge ideekavandi "Päevasaar".

1.oktoobril 2007 kinnitati lõplikult mälestusmärgi asukoht Kärdla linnapargis. Praegu käivad eeltööd mälestusmärgi alusplatsi ehitamiseks. Esialgselt on plaanitud mälestusmärk avada 2008. a teisel poolel. Mälestusmärgi maksumus pole veel täpselt teada, kuid oletatavalt on
see 1-1,5 miljonit krooni vahel. On lootust, et vabariigi kaitseministeerium toetab meie algatust,
kuid mitte kogumaksumuse ulatuses.

Seega peame meie, hiidlased, ka ise mälestusmärgi valmimist ja püstitamist finantseerima. Olen arvamusel, et meil, kõigil hiidlastel on alles hiidlasejonn ja me üheskoos kogume kokku selle raha ning püstitame hiidlastele, kes ohverdasid oma elu II maailmasõjas, väärika mälestusmärgi ja ühtlasi korrastame Kärdla linnapargis asuva sõja ajal hukatute hauaplatsi. Teeme korda ka Kärdla kiriku peasissekäigu juurde kulgeva tee ning valgustuse.

Nüüd on kõigil võimalus toetada rahaliselt Teises maailmasõjas hukkunud hiidlastest sõjameeste mälestusmärgi püstitamist. Rahalised annetused on võimalik teha: "Vabadusvõitlejate ja represseeritute Hiiumaa ühing" arveldusarvele 2210 2629 9289, Hansapank, kood 767, märksõna "Mälestusmärk". Välismaalt saab annetuse teha kui märkida annetuse saajaks "Vabadusvõitlejate ja represseeritute Hiiumaa ühing" ning arveldusarve numbriks EE 5322 0022 1026 2992 89.

Ühingu postiaadress on 94211 Kärdla, Kaare 5. Ühtlasi kutsun kõiki Hiiumaa ettevõtjaid ja ühendusi, nii suuri kui väikesi, vastavalt võimalustele, ühinema selle ülla eesmärgiga. Olen kindlalt veendunud, et ka hiidlased, ükskõik kus nad praegu elavad, kas Tallinnas, Tartus, Saaremaal või hoopis kaugel Rootsi Kuningriigis, Kanadas, Austraalias jne on meiega solidaarsed. Teeme ära!

OTTO MÄGI
469 6554
Üleskutse ilmunud ajalehes Hiiu Leht

0 comments: