BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kolmapäev, 2. juuli 2008

Baltikumi reisimäng

EASi turismiarenduskeskus kutsub kõiki reisihuvilisi osa võtma Eestit, Lätit ja Leedut ühendavast kampaaniast Balti Ringreis. Ringreis toimub 1. juulist 1. novembrini ning selles saavad osaleda ja auhindu võita kõigis Balti riikides reisivad inimesed. Projekti korraldavad kolme Balti riigi turismiarenduskeskused.

Balti Ringreis annab Eestile, Lätile, Leedule võimaluse tutvustada naaberriikide elanikele 12 turismiobjekti. 36 sihtpunkti ühendav märksõna on mitmekesisus – alates kirikutest ja lossidest, lõpetades aktiivse turismi harrastajatele mõeldud matkaradadega. Turismiobjektid on valitud riikide eri piirkondadest ning kõigi sihtpunktide läbimiseks saavad osalejad valida just endale sobiva marsruudi.

“Reisimaraton pakub meelelahutust erinevatele maitsetele, mistõttu ootame Eestit, Lätit ja Leedut avastama erinevaid puhkajaid - nii nooremaid kui vanemaid, väiksemaid kui suuremaid gruppe,” kinnitas Mutso.

Kui eelmisel aastal kampaanias osalejad kogusid reisipassi sihtkohtadest templeid, siis seekord peavad osalejad Balti Ringreisi punkte läbides leidma infokaardil oleva vaate ning end samade objektidega pildile jäädvustama. Pildid tuleb laadida kampaania kodulehele www.greatbaltic.eu või saata madala resolutsioonilisena balti.ringreis@eas.ee. Peaauhinnaks on nädalavahetus kahele vabalt valitud Euroopa pealinnas, kuhu lendab Estonian Air; naaberriigi auhinnaks Eesti reisijatele nädalavahetus kahele Riias Air Balticu toetusel. Samuti loositakse vaheauhindu ning osalejatele kehtivad reisimaratoni turismiobjektidel hinnasoodustused.

Reiside tarbeks on loodud spetsiaalsed infokandjad – kampaania kaardid, sihtpunktide asukohakaardid ning tutvustused. Lisainfot annab kampaania koduleht www.greatbaltic.eu.

Eesti sihtpunktideks tänavusel ringreisil on Sõrve tuletorn, Muhu jaanalinnufarm, Matsalu rahvuspark (Haeska vaatetorn), Keila juga, Nõmme seikluspark, Eesti Vabaõhumuuseum, Rakvere linnus, Kohtla kaevanduspark-muuseum, Kilplaste teemapark, Tartu mänguasjamuuseum, Pihlaka talu koduloomad ning rehetalu muuseum ja Suure Munamäe vaatetorn.

Ringreisi korraldamist kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise programmi raames.

Lisainfo

Tarmo Mutso

EASi turismiarenduskeskuse direktor

tarmo.mutso@eas.ee, 627 9787, 50 22 055

0 comments: