BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 5. november 2010

Rahvaliidu maakonnaühendused vs keskbüroo

EESTIMAA RAHVALIIDU PRESSITEADE Kolmapäev, 3. november 2010

Rahvaliidu maakonnaühendustel on probleeme keskbüroo tööga

Teisipäeval, 2. novembril 2010.a. toimus Tartus Rahvaliidu maakonna- ja linnaühenduste esindajate nõupidamine, kus põhiküsimustena arutati Rahvaliidu kongressi ettevalmistamist ja selle päevakorda ning kongressile esitatava uuendatud põhikirja muudatusettepanekuid.

Pingelises õhkkonnas toimunud arutelu jooksul jõuti siiski ühisele seisukohale, et tulenevalt MTÜ seadusest peaks kongress toimuma selle päevakorra alusel, mille Rahvaliidu volikogu võttis vastu 30. augustil 2010.a. toimunud koosolekul.

Seoses kongressile esitatavate muudatustega Rahvaliidu põhikirjas keskenduti peamiselt erakonna juhatuse valimise reeglitele ja printsiipidele. Paljude maakonna- ja linnaühenduste arvates peaksid juhatuse tuumiku moodustama erakonna maakonna- ja linnaühenduste juhid.

Päevakorra väliste teemadena kerkisid 2. novembril Tartus toimunud koosolekul korduvalt esile ka erakonna kiiresti süvenev lõhenemine ja paljude maakonnaühenduste rahulolematus Rahvaliidu büroo tegevusega. Teravat protesti on tekitanud Hiiumaa maakonnaühendusega toimuv, kus peasekretär koos keskbüroo töötajatega püüavad uusi liikmeid registreerida Rahvaliidu põhikirja ja kodukorra vastaselt. Samuti on rahulolematust ja hämmingut tekitanud Tallinna linnaühenduse konverentsi läbiviimine ja juhtorganite valimine.

Neljapäeval, 4. novembril 2010.a. toimub Tallinnas Rahvaliidu juhatuse koosolek, kus arutatakse Rahvaliidu volikogu ja kongressi kokkukutsumist, erakonna programmi ja valimisplatvormiga seonduvat ning maakonnaühendustest saabunud avaldusi.

0 comments: