BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 29. detsember 2009

Jalgpalliliit investeerib infrastruktuuri arengusse

EESTI JALGPALLI LIIT
PRESSITEADE 16.12.2009

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) investeeris 2009. aastal infrastruktuuri arengusse kogu riigis ühtekokku 15 miljonit krooni. Mullu tehti infrastruktuuri investeeringuid 10 miljoni krooni eest.

EJLi toel ja osalusel valmis Sillamäe Kalevi ja Risti kunstmuruväljak, samuti alustati Narva Kalevi staadioni kunstmurukompleksi ehitust, kus EJLi finantseeritav osa valmib 2010. aasta suveks.

Jalgpalliliit soetas koondise mängudeks A. Le Coq Arena murukaitse telgi, toetas Männiku staadioni kilehalli ostu ja Põlva Lootospargi katlamaja ehitust. Töid alustati ka EJL Tallinna noorte treeningkeskusega (endine Operi jalgpallikooli staadion), kus valmib ehitusprojekt.

Käesoleval aastal lõpetati viie miniväljaku (15x30 meetrit) ehitus - uue spordiplatsid kerkisid Narvas (2), Kohtla-Järvel Ahtmes, Tartus ja Elvas. Ehitusjärgus on miniväljakud Pirital, Lasnamäel ja Valtus.

"Meil on väga hea meel, et hoolimata raskest majandusolukorrast saime Eesti jalgpalli 100. juubeliaastal jätkata suures mahus investreeringuid infrastruktuuri. Eesti spordis on sellised investeeringud ühe alaliidu poolt uskumatult suured," märkis Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Tõnu Sirel. "Võimaluste piires toetame kõikide omavalitsuste algatusi ka järgmisel aastal. Infrastruktuuri arendamine on oluline, sest tahame Eestisse tuua üha suuremaid võistlusi, mille abil on võimalik lisaks jalgpallile tuua lisaväärtust ka omavalitsustele ja elavdada kohalikku ettevõtlust. Koostame praegu Eesti jalgpalli infrastruktuuri arengukava kuni aastani 2024 ja soovime selle siduda Euroopa tasemel võistluste toomisega."

Lisaks EJLi osaluse ja toetusega väljakutele avati sel aastal uus staadion Võrus ja Viljandi ning kunstmuruväljak Paides ja Valgas. Naturaalmuruga ja valgustusega harjutusväljak valmis Keilas.

Eestis on hetkeseisuga 33 litsentseeritud kunstmuruväljakut, lisaks kümneid väiksemaid kunstmuruväljakuid ja üle 40 miniväljaku. 2010. aastal on plaanis kohaliku omavalitsuse ja jalgpalliliidu koostöös edasi liikuda kunstmuruväljakute rajamisega Raasikule, Nõosse, Otepääle ning Paldiskisse.

Jalgpall on suurima harrastajate arvuga spordiala Eestis - spordiklubides üle riigi mängib Eesti Spordiregistri andmetel jalgpalli 13 014 inimest, harrastajate koguhulk on ligi 20 000.

0 comments: