BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

neljapäev, 11. märts 2010

Loodi PPA

POLITSEI- JA PIIRIVALVEAMET
Pressiteade nr 1
01.01.2010

1. jaanuaril alustas tööd Politsei- ja Piirivalveamet, mis toob kaasa uued politseiametnike ametitõendid ja uue kliendiinfo numbri. Samuti laieneb karistusregistri kättesaadavus.
Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) politseiametnike uued ametitõendid on plastikkaardid, mis meenutavad mõõtmetelt ID-kaarti. Ametitõendile on trükitud turvamuster ja politseiniku andmed. Lisaks 1. jaanuarist kehtima hakkavatele uutele ametitõenditele jäävad esialgu kasutusele ka politseiametnike senised žetoonid. Uued žetoonid võetakse kasutusele aasta esimeses pooles. Tänased ametitõendid on dokumendiks politseiametniku identifitseerimisel.
Tööd alustab üle-Eestiline PPA kliendiinfo telefon 612 3000, kust saab teavet PPA teenuste, kampaaniate, taotlusankeetide, dokumentide, struktuuriüksuste asukohtade ja lahtiolekuaegade ning ametnike kontaktandmete kohta. Kliendiinfo telefon töötab tööpäeviti kella 8.00-18.00. Hädaabinumber on endiselt 110.
1. jaanuarist laieneb oluliselt karistusregistri kättesaadavus. Senine karistusregistri klienditeenindus Tallinnas Pärnu mnt 139 suletakse ning avalduste vastuvõtmine hakkab toimuma kõikides PPA prefektuuride kodakondsus- ja migratsiooniametibüroode klienditeenindustes üle Eesti. Klienditeeninduste aadressid ja kontaktid on saadaval PPA kodulehel www.politsei.ee. Karistusregistri andmete väljastamine toimub uuel aastal üksnes posti teel.
PPA loodi Politseiameti, Keskkriminaalpolitsei, Julgestuspolitsei, politseiprefektuuride, Piirivalveameti, Piirivalve Lennusalga, piirivalvepiirkondade ning Kodakondsus- ja Migratsiooniameti ühendamisel. PPA tasandil on neli põhitöö osakonda: piirivalveosakond, korrakaitsepolitseiosakond, kriminaalpolitseiosakond ning kodakondsuse- ja migratsiooniosakond. PPA-l on neli regionaalset asutust: Ida Prefektuur, Lääne Prefektuur, Lõuna Prefektuur ja Põhja Prefektuur, kus täidetakse kõigi nelja põhivaldkonna ülesandeid. Prefektuuride haldusterritooriumid on sarnased endiste politseiprefektuuridega. PPA-s on umbes 7000 ametikohta, millest 6000 on põhitöö valdkonnas. PPA põhiülesanneteks on Euroopa välispiiri tagamine; kodakondsuse määratlemine, dokumentide väljastamine; turvalisus ja avalik kord riigi sees ning kuritegude menetlemine ja ennetamine.

0 comments: