BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 12. märts 2010

Välisvahendite kasutamine Hiiumaal 2009. aastal

Rahandusministeerium 9. veebruar

Hiiumaa suunati 2009. aastal enim välisvahendeid avalike teenuste arendamiseks

Kohalikku elu mõjutab märkimisväärselt välistoetuste kasutamine. 2009. aastal on välistoetuste kasutamise maht võrreldes eelnevate aastatega kasvanud ligi kaks korda. Toetatavaid valdkondi on palju, aga olulisematest võib välja tuua hariduse, põllumajanduse, veemajanduse, ettevõtluse ning regionaalse arengu. 2009. aastal oli välisvahendite väljamaksete maht toetuse saajatele ligi 11 miljardit krooni. Aasta jooksul on mitmel moel toetuste andmise korda lihtsustatud, mis peaks toetuse saamise ja kasutamise tegema kättesaadavamaks ning vähem ajamahukaks.

Hiiumaa toetuse saajatele on 2009. aastal välja makstud 21,6 miljonit krooni struktuuritoetusi ja kohustusi võetud perioodi algusest 58,3 miljoni krooni ulatuses - et projekte on selle summa ulatuses heaks kiidetud.. Hiiu maakonnas on enim välisvahendeid plaanitud suunata kohalike avalike teenuste arendamiseks (21,2 miljonit krooni). Suuremad välisvahendite summad on kavas veel suunata tööstusettevõtjate tehnoloogiainvesteeringute toetuseks (16,5 miljonit krooni) ja ka avatud noortekeskuste ning teavitamis- ja nõustamiskeskuste arendamiseks (14,4 miljonit krooni).

Hiiumaal elluviidavad projektid on näiteks Käina Gümnaasiumi rekonstrueerimine (16,4 miljonit krooni), Emmaste Avatud Noortekeskuse renoveerimine ja sisustamine (7,9 miljonit krooni) ning Pühalepa valla Kultuuri- ja Noortekeskuse laiendamine ja köögi renoveerimine ( 6,5 miljonit krooni). Samuti aitavad saare kohalikule arengule kaasa kaks Kärdla lennujaama projekti, millega tagatakse ohutum lennundustegevus ja kaasaegsem infrastruktuur (kokku ligi 7,6 miljonit krooni).

Toetuse saajate nimekiri on avalik ning sellega saab tutvuda kodulehel www.struktuurifondid.ee.

0 comments: