BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 12. märts 2010

Liikluskindlustuse ajalugu veebis

Eesti Liikluskindlustuse Fond 4. veebruar 2010

Veebis saab vaadata oma liikluskindlustuse ajaloo andmeid

Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) tegi veebis klientidele kättesaadavaks andmed igaühe liikluskindlustuse ajaloo kohta.

Igaüks saab enda kindlustus- ja kahjuajalooga tutvuda LKFi veebilehel (www.lkf.ee -> Teabekeskus -> Kliendi liikluskindlustuse ajalugu) või riigiportaali www.eesti.ee kaudu, logides selleks keskkonda sisse ID-kaardi, mobiil-ID või internetipanga vahendusel. Veebis on kättesaadav kohustusliku liikluskindlustuse kindlustus- ja kahjuajalugu alates 1. juunist 2001.

LKFi teenindusjuhi Lauri Potsepa sõnul muudab uus teenus kliendi jaoks läbipaistvamaks kindlustusmakse arvutamise ühe teguri alusandmed. "Kõik kindlustusseltsid võtavad liikluskindlustuse makse arvutamisel arvesse kliendiga seotud kindlustusriski kahju- ja kindlustusajalugu, kuid iga kindlustusandja arvestab seda oma metoodika alusel," selgitas Potsepp. "Nüüd on kliendil hea võimalus oma kindlustusandjalt uurida, mil määral mõjutavad need andmed tema kindlustusmakse suurust. Uus teenus on osutunud populaarseks - esimese paari nädalaga on oma kahju- ja kindlustusajalugu vaadanud juba üle 2500 kliendi."

Teabekeskuse vahendusel kuvatakse neid andmeid kindlustuskaitse ja põhjustatud liikluskahjude kohta, mis kindlustusseltsid LKFi hallatavasse liikluskindlustuse registrisse on kandnud. Kui kuvatavad andmed põhjustatud kahjude ja kindlustuskaitse ajaloo kohta on ebatäpsed, tuleb andmete parandamiseks pöörduda oma kindlustusandja poole.

LKF on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu. LKF on lüli liikluskindlustuse rahvusvahelises võrgustikus, täites nii Euroopa Liidu nõuetest tulenevat teabekeskuse ja kompensatsiooniorgani rolli kui ka rahvusliku büroo rolli Rohelise Kaardi süsteemis. LKF toetab kindlustuse vaidluskomisjoni tegevust ning arendab kahjuennetustegevust.

0 comments: