BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 12. märts 2010

Mahetooted saavad uue logo

EUROOPA KOMISJONI PRESSITEADE Brüssel, 08. veebruar 2010

Euroopa Liidu mahetooted saavad uue logo

Euroopa Komisjon avalikustas täna ELi mahelogo konkursi võidutöö, mis selgus ligi 130 000 osalejaga e-hääletusel. Võidutöö kujundas Saksamaal õppiv Dusan Milenkovic, kelle loodust ja Euroopat sümboliseeriv logo sai 63% kõigist häältest.

Alates 1. juulist 2010 peavad ELi mahelogo kandma kõik pakendatud mahetooted, mis on toodetud ELi liikmesriikides. Imporditud mahetoodetele on logo lisamine vabatahtlik. Samuti võivad mahetooted lisaks ELi logole kanda muid piirkondlikke või riigisiseseid logosid.

Euroopa Komisjoni põllumajanduse ja maaelu arengu voliniku Mariann Fischer Boeli sõnul muutis konkurss mahetoidu tuntumaks. „Ootan huviga võimalust osta tooteid, mis alates käesoleva aasta juulist uut logo kannavad,” rõõmustas ta uue logo üle.

Võidulogo valimiseks korraldati konkurss disaini- ja kunstitudengite seas. Sellele laekus peaaegu 3500 kavandit, mida hindas rahvusvaheliselt tunnustatud žürii. Kolme parima kavandi hulgast valiti võitja avaliku e-hääletuse teel.

Eurolehekest kujutaval kavandil moodustavad ELi tähed lehe kuju rohelisel taustal. Selle lihtsa kujunduse sõnum on selge: loodus ja Euroopa.

0 comments: