BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 12. märts 2010

Raha kirjaga ei saadeta

Eesti Post 31. jaanuar 2010

Raha kirjaga ei saadeta

Eesti Post tuletab meelde, et kirja teel ei ole lubatud raha edastada.

„Oleme sellest küll inimesi informeerinud, aga ikkagi oleme kokku puutunud kaebustega, kus inimesed on raha saatnud, aga adressaadini see jõudnud ei ole. Panen kõigile siinkohal südamele, et raha tuleb ikka saata rahakaardiga. Eesti Post ja ka teiste riikide postiasutused ei vastuta kirjale lisatud raha eest ning selline tegevus on keelatud,” ütles postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult.

Raha on võimalik saata nii Eesti-siseselt kui ka rahvusvaheliselt (kümnesse riiki) rahakaartidega, kuhu saab soovi korral tasuta lisada ka lühikese sõnumi, näiteks sünnipäevatervituse. Rahvusvaheliselt saadetava sõnumi pikkus on kuni 50 tähemärki. Rahakaart toimetatakse Eesti piires adressaadini selle vastuvõtmisele järgneva kahe tööpäeva jooksul, rahvusvaheline rahakaart väljub Eestist vastuvõtmisele järgneval tööpäeval. Venemaa, Valgevene ja Ukrainaga toimub rahakaartide saatmine elektroonselt, see tähendab järgneval tööpäeval on meie poolt vastu võetud rahakaartide info juba ka sihtriigis.

Rahvusvaheliselt on võimalik raha saata Western Unioni vahendusel. Selle teenuse eeliseks on kiirus – raha on võimalik sihtriigis välja maksta kümme minutit pärast raha saatmistehingu sooritamist. Raha saamine pole seotud konkreetse agendiga – sihtriigis võib valida raha saaja endale sobiva postkontori, pangakontori või mõne muu agendi, kuhu rahale järele minna. Western Union omab 245 000 teeninduspunkti ligemale 200 riigis.

Nii rahakaartide kui Western Unioni oluline eelis on ka see, et klientidel pole vaja teada keerulisi pangarekvisiite, piisab vaid raha saaja nimest ja aadressist.

0 comments: