BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 7. august 2007

Kitarrilaager 13.-17. augustini Kuris

13.-17. augustil toimub järjekordne kitarrilaager Hiiumaal Kuri koolimajas. Kitarriõpetaja Patrick Zeoli on laagrilisi toetamas ja juhendamas.Teda assisteerivad TÜ Õpetajate Seminari üliõpilased, kelle mängutehnikat lihvib Patrick Zeoli Tartus aastaringselt.
Laagri eesmärgiks on ühiselt rünnata kitarri väärkäsitlust ning õppida kogenud meistri juhendamisel kitarrimängu tehnikat , vabastada noore kunstniku loov loomake ning tunda rõõmu eneseväljendusest läbi muusika ja kunsti.
Sellel aastal ei tegele me ainuüksi muusikaga. Noori kitarriste ootavad kunstnik Epp Margna ja Patrick Zeoli duo partner José Hernan Cibils, kes on mitmekülgne loovisik (helilooja, poeet, kunstnik). Kitarrikohvrite kõrvale laotuvad laiali erinevad kunstitarbed . Pintslite ning värvidega loodame kõditada laagriliste fantaasiat, leida värvi- ja kõlaharmooniaid mitmel moel.
Forest Musicu suvelaagrid on jätk varem toimunud kitarriseminaridele Otepääl. Eesti Kitarriselts on korraldanud rahvusvahelisi seminare ja kontserdiprojekte alates 1996. aastast. Alates 1997. a on seltsi sagedaseks külalisõppejõuks olnud klassikalise kitarri õppejõud Patrick Zeoli Berliinist. XX sajandi mõjukima kitarripedagoogi Abel Carlevaro (1916-2001 , Uruguai) õpilasena ja assistendina on teda kutsutud paljudesse Euroopa riikidesse läbi viima kitarrialast koolitust. Tema kogemused ja pedagoogianne on mõjutanud ka eesti kitarrikultuuri arengut.
Abel Carlevaro juhtimisel ja Patrick Zeoli assisteerimisel toimunud festivalil “Gitarre und Natur” Saksamaal Erlbachis on käinud paljud eesti kitarritudengid ja -õppejõud. Tänaseks kannab see festival Abel Carlevaro nime ja juhtivaks õppejõuks on Maestro õpilane Eduardo Fernandez (Uruguai). Eesti kitarristid käivad seal jätkuvalt enesetäiendust saamas.
Laagri sihtgrupiks on kitarrimänguga tegelevad ja kitarrimängust huvituvad noored 10-20 eluaastani. Vanus ega kitarrimängu tase ei ole aga takistuseks ühelegi kitarrisõbrale, kes tahab laagriga ühineda. Tuge ja õpetust jagub kõigile. Laagris osalemiseks valmistavad õpilased ette individuaalse kitarriloo.
Info: Kristel Kuslap, 5660 1337 info@forestmusic.ee

0 comments: