BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 27. august 2010

Paldiskis uus traalpüügi külmladu

Põllumajandusministeerium Pressiteade 25. august 2010

Uus külmladu aitab suurendada kalurite sissetulekut

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avab täna Paldiskis Eesti Traalpüügi Ühistu suure külmlao, mis on saanud Põllumajandusministeeriumi vahendusel 45 miljonit krooni toetust. Uues külmlaos majandamine aitab püüdjatel tulevikus oma kala eest kõrgemat hinda küsida.

„Kalapüüdjate majanduslik edu on tihti kinni selles, kui paindlikult saavad nad oma saagi müügiaega planeerida,” nentis põllumajandusminister. „Uus suur külmladu annab viiele ühistusse koondunud ettevõttele selleks hea võimaluse.”

Täna Paldiskis avatav külmladu on esimene kolmest eeloleva aasta jooksul Eestis avatavast laost, mille rajamist toetatakse Euroopa Kalandusfondi toetusmeetmest. Iga lao rajab erinev kalurite ühendus ning kokku kasutavad nendesse koondunud 19 ettevõtet 90 protsenti Eestis traalidega püütavast kilu ja räime kvoodist.

Teised kaks külmladu rajavad Eesti Kalapüügiühistu ja Eesti Kutseliste Kalurite Ühistu ning iga projekti toetatakse 45 miljoni krooniga, millele peavad firmad omaltpoolt lisama vähemalt 15 miljonit krooni.

“Kalapüük on Eestis elujõuline valdkond, mille tegemisi tuleb toetada just läbi ühistulise tegevuse arendamise ja püügivahendite parendamise,” rääkis Seeder. “Nendele aspektidele pannakse palju rõhku terves Euroopas, sest kalavarud vajavad mõistlikku majandamist ning selleks on kehtestatud üksjagu reegleid.”

0 comments: