BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

neljapäev, 2. september 2010

Täna, 2. septembril tormab

PÄÄSTEAMETI TEADE 2. september 2010

Päästeamet hoiatab tugeva tuule eest

Ilmajaama andmetel on neljapäeva õhtul kogu Eestis oodata tugevat tuult ja vihmasadu. Tormi ajal tuleks väljas liikumist vältida ning teatada suurematest purustustest ja teele langenud puudest hädaabinumbril 112.

Neljapäeval tugevneb põhja- ja kirdetuul puhanguti kuni 24 meetrini sekundis, püsides kuni reedeni. Tuulega võib hoonetele, teedele, elektriliinidele langeda puid ning esineda pikemaajalisi elektrikatkestusi.

Päästeamet soovitab tugeva tuule ajal jääda siseruumidesse, sulgeda uksed ja aknad ning korjata õuest kokku lenduvad esemed ja lahtine mööbel.

Samuti tuleks sõidukeid mitte parkida suuremate puude alla. Maha langenud elektriliinidest tuleb hoida eemale ja teatada neist Eesti Energiale.

Võimalike elektrikatkestuste puhuks soovitab Päästeamet laadida mobiiltelefonid ja kui majapidamise joogivee saamine sõltub elektrist, varuda aegsasti vett.

Suurematest tuulega tekkinud purustustest ja õnnetustest tuleb teatada hädaabinumbril 112. Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saab maanteeinfo numbrilt 1510. Elektrikatkestustest tuleb teatada Eesti Energia rikketelefonile 1343.

0 comments: