BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 14. september 2010

Balalaikavirtuoos Aleksei Arhipovski Eestis

Eesti Pärimusmuusika Keskuse PRESSITEADE 14.09.2010

Venemaa balalaikavirtuoos esineb taas Eestis

Läinud aastal Viljandi pärimusmuusika festivali publiku poolehoiu võitnud ning tänavu veebruaris Vene Teatris ovatsioonidega üle külvatud Venemaa balalaikavirtuoos Aleksei Arhipovski tuleb pärimusmuusika keskuse kutsel taas Eestisse ja annab kontserdi Tallinnas, Tartus ning Viljandis.

Keskuse juhataja Ando Kiviberg märkis, et Arhipovski Eestisse toomine on seotud 1. ja 2. oktoobril Viljandis toimuva traditsioonilise Pärimusmuusika Lõikuspeoga. Tänavu tõotab see kujuneda tavapärasest rahvusvahelisemaks, sest samal ajal peavad Viljandis aastakoosolekut Euroopa Maailmamuusika Festivalide Foorumi delegaadid. „Tahame neile meie oma esinejatele kõrval tutvustada ka paari lähinaabrite tipptegijat. Et aga pikk teekond Moskvast siia läheks täie ette, otsustasime juhust kasutades Arhipovski ka Tallinna ja Tartu publiku ette viia,” selgitas ta.

Venemaa üheks tuntumaks balalaikavirtuoosika peetav Arhipovski annab kontserdi Tallinnas Vene Kultuurikeskuses 30. septembril ja Tartus Athena Keskuses 1. oktoobril. Mõlemad kontserdid algavad kell 19.00.

Viljandis astub ta lõikuspeo külaliste ette 2. oktoobri hilisõhtul.

Kiviberg avaldas veendumust, et Arhipovski nimi on nüüdseks tuttav ka paljudele neile eestimaalastele, kel pole siiani olnud võimalust teda vahetult laval näha. “Olen väga rahul, et ta nõustus veebruaris esinema Eesti Vabariigi aastapäeva kontserdil Vanemuises. Kuulsin pärast seda tema kohta ohtralt ülivõrretes kiidusõnu.”

Arhipovski näol on tegu silmapaistvalt osava pillimehega, kes suudab nobedate näppude, kolmekeelse pilli ja tagasihoidlike elektrooniliste abivahenditega tekitada illusiooni justkui esineks terve orkester. Tema etteasted pakatavad kirest, pühendumisest ja artistlikkusest, mida mitmed tema austajad on iseloomustanud kui näidet tõelisest vene hingest.

Lisainfo: www.folk.ee

0 comments: