BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 18. detsember 2007

Tuleb uus õpilase entsüklopeedia

Haridus- ja Teadusministeerium
11.12.2007

Uuel aastal ilmub õpilase entsüklopeedia esimene köide
Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Entsüklopeediakirjastus algatasid “Eesti õpilase entsüklopeedia” (EÕE) loomise, praegu käib kaheksaköitelise ja 17 tuhat märksõna sisaldava teatmeteose ettevalmistamine.

Eestis ei ole praegu kaasaegset algupärast õpilase entsüklopeediat ehk puudub Eesti autorite loodud teatmeteos, mille märksõnastik sisaldaks kõiki põhikooli riiklikus õppekavas leiduvaid mõisteid. Kavandatavas väljaandes on ulatuslikult õppekavast laiemat teavet, mis avardab õpilaste silmaringi ning soodustab edasiõppimist.

Õpilase entsüklopeedia märksõnastiku ettevalmistamine on kestnud juba üle poole aasta. Vastavalt Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Entsüklopeediakirjastuse kokkuleppele hindavad koguteose esialgset märksõnaloendit spetsialistid ja retsensendid.

Uue õpilase entsüklopeedia kirjastamisel rakendab Eesti Entsüklopeediakirjastus seni ainsa eestikeelse lasteentsüklopeedia - ENEKEse - kirjastamise kogemusi. EÕE kolm esimest köidet peaksid ilmuma järgmisel aastal, järgmised kolm 2009. aastal ning kaks viimast köidet 2010. aastal.

Lähem teave: EÕE tegevtoimetaja Aili Saks, tel. 6-999-638, aili.saks@ene.ee

0 comments: