BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

neljapäev, 18. detsember 2008

Looduskaitse arengukava a-ni 2020

KESKKONNAMINISTEERIUMI PRESSITEADE
11. detsember 2008
Keskkonnaministeerium hakkab koostama “Looduskaitse arengukava”

Täna, 11. detsembril kiitis Vabariigi Valitsus heaks "Looduskaitse arengukava aastani 2020" koostamise ja määras arengukava koostamise eest vastutavaks Keskkonnaministeeriumi.
Looduskaitse arengukava (LAK) on looduskaitset käsitlev terviklik strateegiline dokument, mille eesmärk on tagada riikliku looduskaitsealase tegevuse põhjalik ja süstemaatiline planeerimine ja ressursside läbikaalutud kasutamine, et liigid säiliksid ja nende elupaikade kadu oleks minimaalne.
Kuna looduse kaitse hõlmab paljusid valdkondi, mida alati ei saa reguleerida vaid Keskkonnaministeeriumi planeeringudokumendiga, siis on LAK-i ülesanne reguleerida looduse kaitset, arvestades seejuures nii Keskkonnastrateegias kui ka mitmetes teistes konventsioonides ning lepetes, nt bioloogilise mitmekesisuse konventsioonis, Euroopa maastikukaitse konventsioonis kehtestatud nõudmisi.
Sellise erinevaid regulatsioone hõlmava dokumendi koostamise tingis vajadus täpsemalt määratleda mitmete looduskaitse valdkondade tegevuskava ja prioriteedid, mida siiani on kas ebapiisavalt käsitletud või mida 2006. aastal valminud looduskaitse arengukava eelnõu ei arvestanud.
LAK-iga koos töötatakse välja ka rakendusmeetmed järgmiseks neljaks aastaks ja tehakse "Keskkonnategevuskavas aastateks 2007-2013" maastikke ja bioloogilist mitmekesisust puudutavas osas vajalikud täiendused.
Arengukava väljatöötamisse on kaasatud spetsialistid Keskkonnaministeeriumist (vastutab arengukava koostamise eest), Haridus- ja Teadusministeeriumist, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist, Põllumajandusministeeriumist, Rahandusministeeriumist, Kultuuriministeeriumist, Välisministeeriumist. Lisaks osalevad LAK-i koostamises mitmete valitsusväliste organisatsioonide esindajad, Teaduste Akadeemia, Põllumajandus-Kaubanduskoja, Linnade Liidu, Maaomavalitsuste liidu esindajad.
Lisainfo:
Liina Eek,
Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna nõunik kt
6262877
liina.eek@envir.ee

0 comments: