BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 3. märts 2009

Rahvusmustritega tennised




18. veebruar, 2009
Eesti rahvusmustrid murravad piire

Innovatsiooniaasta kutsub kõiki teistmoodi mõtlema ja oma mõtteid ellu viima. Esimese pääsukesena on vabariigi aastapäevaks valmimas rahvusmustritega tennised. Mustrid on inspireeritud Eesti rahvarõivamustritest ning loodud mõeldes laulupeo 140. juubeliaastale. Esimeste mustrite seas jõuavad meieni Mulgi, Muhu ja Hargla mustrites jalavarjud (pildid allpool).

Suure tõenäosusega on Eesti esimene riik maailmas, kus kogu rahvas saab soovi korral kanda rahvusmustrites tenniseid.

Tenniste idee autoriks on Indrek Kaing, kes on 14 aastat olnud rahvatantsurühma Lee liige: „Olen pidevalt rahvarõivaste keskel ja olgem ausad, need on maailma ilusamad rahvarõivad! Ega kõik ei peagi rahvatantsu või koorilaulu vastu otseselt huvi tundma, see on normaalne. Paraku naljalt neid mustreid muus kontekstis aga meil tänapäeval ju ei näe. Tuli hetk, mil tekkis tunne, et need mustrid tuleb tuua rahvani rahvale meeldival moel.“

Ühe tennisepaari hinnaks kujuneb 350-400 krooni, müük toimub veebis ja hinnale lisandub postikulu. Projekti toetajateks on Eesti Rahva Muuseum, Laulu-ja Tantsupeo Sihtasutus ja Innovatsiooniaasta. Iga müüdud tennisepaari pealt läheb 5 krooni Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse fondile nende tegevuse toetuseks.

Innovaatiliste tenniste eelmüük algab veebis www.rahvusmeened.ee 23. veebruaril ning esimene partii jõuab Eestisse aprilli keskpaiku. Seega Innovatsiooniaasta kevade saabumist saab tervitada juba rahvusmustrites tennistes!

Projekti eesmärk on tuua rahvusmustrid tänavatele uues innovaatilises võtmes, tehes seda kahjustamata tänaste rahvarõivameistrite tööd st. kasutatakse küll rahvariide motiive kuid ei kopeerita neid otseselt.

0 comments: