BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 19. oktoober 2010

Eesti Maja Helsingis

PRESSITEADE 09.09.2010

Eesti-Maja – Viro-keskuse avamispidustused toimuvad reedel 17. septembril, kuhu on oodatud kõik Eesti huvilised.

Eesti Maja avab oma uksed kell 10, mil külastajad saavad tutvuda Eesti Disanerite Liidu kaasabil sisustanud ning kujundatud ruumidega läbi keskuse kolme korruse. Kogu päeva jooksul on avatud Eesti Maja ruumides tegutsevate asutuste infopunktid, galeriis saab näha ”estonian_desing” väljapanekut ning lastele toimub omaette programm kuni kella 16 keskuse lastetoas.

Eesti Maja pidulikul avamistseremoonial Kattilahallis algusega kell 16 võtavad sõna mõlema maa kultuuriminister, Tallinna linnapea ja Helsingi abilinnapea, sõna saavad ka majas asuvate organisatsioonide esindajad. Vahepalaks kõlab muusika Tallinna poistekoorilt.

Kell 18 on kõik oodatud Kattilahalli, kus Eesti Maja avamise puhul esinevad Kauko Röyhkä, Singer Vinger ning õhtu lõpuks keerutab plaate DJ Otso Kantokorpi. Avamispäeva programm on nähtav Eesti Maja koduleheküjel www.eestimaja.fi.

Eesti Maja ruume hakkavad jagama olulisemad Eesti–Soome kultuuri-, haridus-, turismi- ja majandussuhteid korraldavad organisatsioonid.
Suve jooksul on Eesti Majja end sisse seadnud EAS-i ja Turismiarenduskeskuse Soome esindus, Eesti Instituut Soomes, Soome Eesti-ühingute Liit ning Tuglase Selts. Samuti on avanud majas oma esinduse Tartu Ülikool.

Täpsem info on lisatud manuses.

Lisateave:

Eesti Maja – Viro-keskus
Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki
info@eestimaja.fi
www.eestimaja.fi

0 comments: