BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 19. oktoober 2010

Soome-ugri ja samojeedi rahvaste asualad

Eesti Rahva Muuseum
Pressiteade, 3. oktoober 2010

Koolidele kingitakse soome-ugri ja samojeedi rahvaste asuala koolikaart

Eesti Rahva Muuseum ja AS Regio koostasid ning teostasid Hõimurahvaste programmi toetusel soome-ugri ja samojeedi rahvaste asualade kaardi. 2008. aastal alguse saanud täpne ja viimaseid rahvaste andmeid sisaldav kaart jõuab Eestimaa koolidesse selle aasta sügisel.

Soome-ugri ja samojeedi rahvaste kaardi koostamine ja suuremahuline tiražeerimine on ette võetud eelkõige Eesti Rahva Muuseumi ja õpetajate koostööst sündinud ideest. Koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi ning kohalike omavalitsuste haridusosakondadega levitatakse kaarte üle Eesti. Õpetajatel on võimalik seda kasutada õppematerjalina soome-ugri ja samojeedi rahvaid käsitlevates ajaloo- ja keele tundide juures. Seinakaart (mõõtmetes 130x100 cm) sisaldab rahvaste nimekirja, asualasid ja arvukust ning aitab kaasa soome-ugri ja samojeedi rahvaste tundmaõppimisele ning nende õpetamise illustreerimisele koolides.

Muuseumi poole on tihti pöördutud palvega saada abimaterjale, mis aitaksid kaasa igapäevases koolitunnis soome-ugri rahvaste põlvnemist, sugulust ning asualasid ja materiaalset kultuuri tutvustada. Kõige esmaseks ja kõige vajalikumaks on õpetajate poolt hinnatud just koolikaarti, mis annaks ülevaate rahvaste paiknemisest.

Kaart: http://www.erm.ee/files/pr/pildid/regio_soomeugri.jpg

0 comments: