BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

esmaspäev, 17. märts 2008

KOPi taotlused oodatud 15. aprillini

Kohaliku omaalgatuse programmile taotluste esitamise tähtaeg on 15.aprill 2008.
Alates 2007. aastast rakendatakse programmi lisaks maapiirkondadele ka linnapiirkondades (Hiiumaal Kärdla linn). Programmi valdkondadeks on: kogukonnaliikmete koolitamine ja kohaliku arengu kavandamine; kohaliku ajaloopärandi ja traditsioonide väärtustamine; kohaliku elukeskkonna parandamine.
Taotlusi võivad esitada avalikes huvides tegutsevad seltsingud (v.a. linnapiirkondades), mittetulundusühingud ja sihtasutused, mis pole asutatud kohaliku omavalitsuse või riigi osalusel ja milles ei osale liikmena kohalik omavalitsus või riik.
Taotlused esitada Hiiu maavalitsusse Leigri väljak 5, Kärdla.
Täpsem info tel 463 6060 (Kaja Sõrmus) ja veebiaadressil www.eas.ee.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul on omaalgatuse programm paindlik võimalus inimestele üle Eesti algatada tegevusi kohaliku kogukonna tugevdamiseks ja elavdamiseks. „Koolitused, spordiväljakud, ansamblite varustus, kohalikud ajaloolise väärtusega objektid, need on vaid mõned näited. Selle programmi olulisim eesmärk on tagada, et head algatused ei jääks võimaluste puudumise tõttu ellu viimata. Niikaua kui on algatusvõimelisi ja teotahtelisi inimesi, on maal ka elu,“ ütles Kiisler.
EASi juhatuse liikme Tarmo Leppoja sõnul on see üle kümne aasta kestnud toetusprogramm olnud väga populaarne, kuid veelgi aktiivsemat taotlemist võiks oodata linnadest. "Alates eelmisest aastast saavad programmist toetust ka linnade projektid, ent selle võimaluse teadvustamine võtab aega," sõnas Leppoja.
Toetuse maksimumsumma on kohalikele 25 000 ja maakondliku või laiema ulatusega projektidele 50 000 krooni. Vähemalt 10% ulatuses peab tegevust rahastama taotleja või kaasfinantseerija. Taotlusi võivad esitada avalikes huvides tegutsevad seltsingud (v.a linnapiirkondades), mittetulundusühingud ja sihtasutused, mis pole seotud kohaliku omavalitsuse või riigiga. Eelmisel aastal sai toetust 1168 projekti kogusummas 20,8 miljonit krooni.
Programmi kohta saab lisainfot EASi veebilehelt www.eas.ee ning seda jagavad ka maavalitsused, maakondlikud arenduskeskused ja külaliikumise koordinaatorid (www.kodukant.ee).
Lisainfo: Kaja Kaur, tel 627 9352

0 comments: