BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kolmapäev, 19. märts 2008

Kuidas käituda liiklusõnnetuse järel?

Eesti Liikluskindlustuse Fond
PRESSITEADE
19. märts 2008

Eesti Liikluskindlustuse Fondil valmis lühike õppefilm koos kirjaliku abimaterjaliga, mis käsitleb käitumist pärast liiklusõnnetust: abi kutsumist, liiklusõnnetuse vormistamist, kindlustusandja teavitamist eraldi nii Eestis kui ka välismaal juhtunud liiklusõnnetuse korral ning kahjukäsitlusprotsessi.
LKFi kahjuennetuse valdkonna juhi Erik Ernitsa sõnul on kasvab pidevalt liiklustihedus Eesti teedel ning samuti ka liiklusõnnetuste hulk, mis ulatub juba rohkem kui 100 õnnetuseni päevas. „LKFi igapäevane praktika näitab, et märkimisväärne osa Eesti ligikaudu 600 000 sõidukijuhist ei tea, kuidas liiklusõnnetuse korral toimida,“ selgitas Ernits. „Õppefilm koos kirjalike juhistega annabki selged näpunäited käitumiseks liiklusõnnetuse korral, olgu siis tegemist kodumaal või välisriigis juhtunuga.“
Õppefilm koos juhistega on kättesaadav nii DVD-formaadis kui ka Liikluskindlustuse Fondi (LKFi) veebilehel aadressil http://www.lkf.ee/liiklusonnetus/
Ühtekokku ligikaudu 22 minuti pikkune film on mõeldud õppematerjaliks autokoolidele, kuid seda saab kasutada ka üldhariduskoolides liiklusõpetuse tundides. Kirjalikud juhised on kavas peatselt tõlkida ka vene keelde.
LKF on seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita liikluskindlustuse garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu. LKF on Eesti-poolne lüli liikluskindlustuse rahvusvahelises võrgustikus, täites nii Euroopa Liidu nõuetest tulenevat teabekeskuse ja kompensatsiooniorgani rolli kui ka rahvusliku büroo rolli Rohelise Kaardi süsteemis. LKF toetab kindlustuse vaidluskomisjoni tegevust ning arendab kahjuennetustegevust.

Lisainformatsioon Erik Ernits, tel 667 1820

0 comments: