BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 2. oktoober 2009

Bioenergy Promotion infopäev Saaremaal


Reedel, 9. oktoobril toimub projekti Bioenergy Promotion infopäev Saaremaal Leisi vallas. Infopäev on kõikidele tasuta ning see toimub Pärsama kultuurimajas (Pärsama küla, Leisi vald, Saaremaa).

Infopäeva eesmärk on tutvustada uurimis-arendustöö "Saare maakonna metsade bioenergiaressursid" aruannet. Uuring viidi läbi käesoleva aasta märtsist juunini fookusega Saaremaal asuval Leisi vallal. Uuringu rahastamiseks kasututati INTERREG projekti Bioenergy Promotion rahalisi vahendeid. Infopäeval püüame leida eeskuju, kuidas võiks toimuda bioenergia kasutamine Eestis, eriti erametsades. Rõhk on seatud säästvale energiamajandusele. Uuring tehti Eest Bioenergia Kütuste Ühingu poolt SA Erametsakeskuse tellimusel EL-ERDF/ENPI vahendite kaasfinantseerimisega. Uuringu aruandega saab tutvuda siin: http://www.eramets.ee/?op=body&id=364

Päevakava
Saabumisekohv
12.00 – 12.30 Sissejuhatus: Christiane Herty (SA Erametsakeskus, Bioenergy Promotion projektijuht); Ludvik Mõtlep (Leisi vallavanem), Leo Filippov (Saare maavalitsus)
12.30 – 12.45 Ülo Kask (TTÜ), energiamajanduse olukord Saare maakonnas ja Leisi vallas.
12.45 – 13.15 Allar Padari (EMÜ), Saare maakonna metsamaa ressursid, saagikus ja nende paiknemine valdade kaupa.
13.15 – 13.45 Kohvipaus
13.45 – 14.15 Peeter Muiste (EMÜ), Saare maakonnas kasutamiseks sobivad metsabiomassi varumise ahelad (seadmed tehnoloogiad).
14.15 – 14.30 Livia Kask (EBÜ), olemasolevad soojustarbijad Saare maakonnas (tööstus, avalik ja elamusektor ning eramajapidamine - Leisi ja Kuressaare näitel).
14.30 – 14.45 Ülo Kask, kokkuvõte uuringust.
14.45 – 15.00 Edasised tegevused (Leo Filippov)
15.00 – 15.30 – Diskussioon
15.30 – Lõpetamine
Lisainfo: Christiane Herty, Christiane.herty@eramets.ee või 683 6064


Uuring Saare maakonna metsade ressurssidest koostati Eesti Biokütuse poolt märtsist kuni juunini 2009a.

Uuring võtab kokku erinevatest allikatest tulenevad andmed (põhikaart, maapinnakaart, metsainventuuri ja metsakaardid, maakondade kaardid) et välja arvutada Saaremaa puidu biomassi potentsiaal. Arvesse võeti samuti ka mitte metsadest tulenevad puidumaterjali, nn elektriliinidest. Põhjalikult uuriti Leisi valla olukorda, kuna Leisi vald on Bioenergy Promotioni üks pilootala. Leisi vallal on piisavalt ressursse, et Leisi valda puidu baasi kütta. Uuring on kättesaadav siit: EMK_EBÜ uuring.pdf. Uuringu tulemused on vabaks kasutamiseks. Juhul kui uuringust arve või tulemusi tsiteerida, siis palun järgnevalt: Ülo Kask, Peeter Muiste, Allar Padar, Livia Kask: Saare maakonna metsade bioenergia ressursid, Tartu-Tallinn, Eesti 2009, SA Erametsakeskuse tellimisel, kaasfinantseeritud EL poolt (ERDF ja ENPI fund) Bioenergy Promotioni projekti raames.

Projekti Intelligent Engery Europe (taastuva energiaallikate ja arengute Euroopa Liidu projekt) raames on valmis saanud mitu infovihikut. Erinevaid teemasid sisaldavad infovihikud on elektrooniliselt kättesaadavad siit: http://ec.europa.eu/energy/intelligent/library/project_brochures_en.htm

0 comments: