BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 23. oktoober 2009

Praktika arendamist kutsehariduses

Helle Noorväli kaitseb doktoritööd, mis käsitleb praktika arendamist Eesti kutsehariduses

Tallinna Ülikooli Kasvatusteaduste Instituudi doktorandi Helle Noorvälja doktoritöö "Praktika arendamine kutsehariduses" avalik kaitsmine toimub reedel, 23. oktoobril algusega kell 10.00 Tallinna Ülikooli auditooriumis M-439.

Väitekirja teemavalik lähtus tõdemusest, et kuigi Eesti hariduse näitajad on rahvusvahelist tausta arvestades silmatorkavalt head, ootavad lahendamist mõned suured probleemid, seda eelkõige kutsehariduse valdkonnas. Eesti kutseharidusele, eriti aga kutseõppes toimuvale praktikale on aastaid ette heidetud mahajäämust tegelikust elust. Üldistatult võib öelda, et praktika kohta puudub kontseptuaalne selgus ja ühine mõistestik ning ühtmoodi mõistetud sõnavara praktikast kõnelemiseks. Neist asjaoludest lähtuvalt otsis autor oma väitekirjas vastust küsimusele, millised on reaalselt olemasolevad praktikamudelid ja nendevahelised erinevused ning milline neist sobiks Eestile? Doktoritöö eesmärgiks oli välja töötada Eesti oludele vastav nüüdisaegne praktikamudel ning esitada ettepanekuid praktika üldiseks arendamiseks kutsehariduses.

Doktoritöö juhendaja on Tallinna Ülikooli emeriitprofessor Viive-Riina Ruus, oponendid Estonian Business School’i professor Olav Aarna ja Tallinna Ülikooli Psühholoogia Instituudi professor Mati Heidmets

Doktoritöö analüütilise ülevaatega saab tutvuda Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu kodulehel.

0 comments: