BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 2. oktoober 2009

Euroopa silmis saarteta


Eile saatis Euroopa komisjoni Eesti esindus välja uudiskirja, mille esimene uudis räägib ELi kampaaniast laste tervislikumate söömisharjumuste kujundamiseks. Teate lõppu on lisatud link koolide nimedele.

Nagu näha, eksponeeritakse Euroopale Eestit just sellise maalapina.


ELi tervisliku toitumise uus kampaania jõuab Eestisse 5. oktoobril, mil kampaaniabussi sihtkohaks on Tallinna Järveotsa gümnaasium.

Euroopa Liidus on ligi 22 miljonit ülekaalulist last, kellest 5 miljonit on rasvunud. Ei ole mingit kahtlust, et on aeg olukorda muuta. Diabeet, südame-veresoonkonna haigused ja isegi varajane osteoporoos ähvardavad neid noori, kes ei pea meeles, et sööma ja jooma peab hästi ja targalt.

28. septembril käivitas põllumajanduse ja maaelu arengu volinik Mariann Fischer Boel tervisliku toitumise uue kampaania laste tasakaalustatuma toitumise ja tervislikumate söömisharjumuste kujundamiseks. Belgia tennisetšempion Justine Henin ja Rosolino Cannio, noorim isik, kes on ujunud üle Sitsiiliat Itaaliast lahutava Messina väina, olid nõus kampaaniat toetama ja aitasid edasi anda selle sõnumit: „Söö, joo ja liiguta end!”.

Kampaania koosneb kolmest rändkampaaniast, mis jõuavad lasteni kogu Euroopa Liidus, sealhulgas Eestis. Lastel on võimalus osaleda tegevustes ja mängudes. 5.–16. oktoobril reisivad „kasuliku kamba” tegelased läbi Tallinna, Haapsalu, Pärnu, Viljandi ja Tartu. Rändkampaania külastab kahte kooli päevas – paljud saavad kuulda sõnumit „Toitu hästi, sest on vahva olla heas vormis”.

0 comments: