BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

esmaspäev, 19. jaanuar 2009

Setumaa ja Mõisakoolide programmid avatud

Kultuuriministeeriumi pressiteade
19.01.2009
Avanesid taotlusvoorud kultuuripärandi programmidest toetuse taotlemiseks

Kultuuriministeerium ootab taotlusi toetuste saamiseks Setumaa riiklikust kultuuriprogrammist ja mõisakoolide riiklikust programmist.

Setumaa riiklikust kultuuriprogrammist toetatakse pärimuskultuuri, omakultuuri, keele ja hariduse, teadusuuringute, meedia ja maine ning kogukonnaga seotud projekte. Programmi 2009. aasta eelarve on kolm miljonit krooni. Erinevalt eelmistest aastatest toimub seekord Setumaa programmi toetuste eraldamine ühes taotlusvoorus.

Mõisakoolide riikliku programmi 2009. aasta eelarve on samuti kolm miljonit krooni. Programmist toetatakse muinsuskaitselisi uuringuid (s.h kultuuriväärtusega tarindite ja detailide inventeerimine), muinsuskaitse eritingimuste koostamist, projekteerimist, projekti ehitustehnilise ekspertiisi teostamist. Samuti mõisa peahoone või ajaloolise kompleksi kõrvalhoone remont-restaureerimist või sisustuse restaureerimist. Toetust antakse ka uuringute, projekteerimise, restaureerimise või mõisakoolide turismikeskkonna arendamisega seotud väljaõppe korraldamiseks.

Setumaa kultuuriprogrammist toetuse saamiseks tuleb taotlused esitada kas paberkandjal või elektroonselt digitaalse allkirjaga reedeks, 6. veebruariks 2009 kella 12.00ks. Mõisakoolide programmi toetuse saamiseks on taotluse esitamisega aega 10. veebruarini 2009 kella 12.00ni. Hiljem saabunud taotlusi arvesse ei võeta.

Mõlema riikliku programmi puhul hindab laekunud taotlusi programmi juhtkomitee.

Lisaks:
Setumaa riiklik kultuuriprogramm: http://www.kul.ee/index.php?path=0x214x789 (sh taotlusvooru juhend)
Mõisakoolide riiklik programm: http://www.kul.ee/index.php?path=0x214x635 (sh taotlusvooru juhend)

Lisainfo:
Marju Reismaa
Kultuuriväärtuste osakonna nõunik
628 2335
marju.reismaa@kul.ee

0 comments: