BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

esmaspäev, 26. jaanuar 2009

Elektroonilised eksamid

Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus
26.01.2009
Pressiteade

Programm ÕKVA loob võimalused eksamite elektrooniliseks läbiviimiseks

Kolmapäeval, 28. jaanuaril 2009 toimub Tartus Dorpati Konverentsikeskuses (Turu 2) üldhariduse õppe kvaliteedi parendamisele suunatud programmi ÕKVA avaüritus.

Programmi "Õppe kvaliteedi parendamine õppeasutustes sise- ja õpitulemuste välishindamissüsteemi ning seadusloome arendamise kaudu" (ÕKVA) eesmärk on õppeasutuste sisehindamise rakendamise toetamine, üldharidusasutuste tunnustussüsteemi väljatöötamine, välishindamisel kasutatavate testide kaasajastamine ning võimaluste loomine eksamite elektrooniliseks läbiviimiseks. ÕKVA programmi toel saavad õppeasutuste juhid, pedagoogid ja kooli pidaja esindajad tõsta teadmisi ning praktilisi oskusi õppeasutuste välis- ja sisehindamisest, samuti arendatakse valdkonna seadusloomet. Programmi kogumaksumus on 26,5 miljonit krooni ning programm kestab viis aastat.

ÕKVA programmi avaüritusele on registreerunud ligi kakssada õpetajat ning õppeasutuse juhti nii üldhariduskoolidest kui lasteaedadest, osalejate seas on ka õppeasutuste pidajate esindajaid ning haridusspetsialiste kohalikest omavalitsustest.

Ürituse avab haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, pikema ettekande "Õppijad ja õpetajad infoühiskonnas" teeb Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin, Talinna Ülikooli professor Mare Pork kõneleb teemal "Muudatuste juhtimise psühholoogilised mõjurid ja juhtide osa neis". Töötubades arutletakse e-õppe ning õppe- ja kasvatustöö hindamise teemadel. Avaüritus algab kell 10.30, täpne kava on manuses.

ÕKVA programmi rahastavad Eesti riik ning Euroopa Sotsiaalfond. Programmi viib ellu Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus.

Lisainfo http://www.ekk.edu.ee/programmid/programm-oppe-kvaliteedi-parendamine-oppeasutustes või programmijuht Liisa Mäemets, tel 7350 716, liisa.maemets@ekk.edu.ee

0 comments: