BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

neljapäev, 3. märts 2011

Kergliiklusteede rajamiseks tugi

SISEMINISTEERIUM – REGIONAALMINISTER
2. märts 2011

Riik toetab omavalitsusi kergliiklusteede rajamisel

Alates tänasest, 2. märtsist algab uue kergliiklusteede toetuskeemi raamest eeltaotluste vastuvõtt. Tegemist on omavalitsustele suunatud toetusega, mille eesmärgiks on suurendada liiklusohutust ning jätkata olemasoleva kergliiklusteede võrgustiku arendamist.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul on toetus mõeldud kergliikluse kitsaskohtade parandamisele. „Kergliiklusteid on viimastel aastatel palju ehitatud, kuid tihti on need jäänud üksikuteks lõikudeks. Selle toetusega saab ühendada olemasolevaid jalg- ja rattateid loogiliseks transpordivõrguks aidates seeläbi kaasa liiklusohutuse kasvule. Teine oluline eesmärk on siduda kergliiklusteedega senisest paremini keskusi, avalikke objekte ning inimeste elukohti,“ ütles Kiisler.

Toetusskeemi abikõlblikuks piirkonnaks on kogu Eesti territoorium, välja arvatud suuremad linnad Tallinn, Tartu, Narva, Kohtla-Järve ja Pärnu.



Toetuse maksimaalne suurus projekti kohta on 320 000 eurot. Toetuse maksimaalne määr on 85%, projekti oma- ja kaasfinantseering peab moodustama vähemalt 15%. Toetuse taotlemise aluseks on kergliiklusteede kava, mille kinnitab regionaalminister.

Põhitaotlus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele kergliiklusteede kavasse nimetatud projektide osas tuleb esitada hiljemalt 2011. aasta lõpuks.

Eeltaotluse vorm ning toetusskeemi tingimuste käskkiri on kättesaadavad siseministeeriumi veebilehel www.siseministeerium.ee/kergliiklusteede-toetusskeem/.

Eeltaotlus projekti kergliiklusteede kavasse nimetamiseks tuleb esitada 22. märtsiks 2011 siseministeeriumile digitaalselt allkirjastatuna elektrooniliselt aadressil info@siseministeerium.ee või paberil aadressil: Siseministeerium, Pikk 61, Tallinn, 15065.

0 comments: