BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 4. märts 2011

Ühtne mobiiltelefonilaadija valmis

Mobiilitootjad said valmis ühtse telefonilaadija
EUROOPA KOMISJONI PRESSITEADE Brüssel, 8. veebruar 2011

Neljateistkümne ettevõtte ja Euroopa Komisjoni koostöö tulemusena on valminud ühtne telefonilaadija, mis jõuab turule juba sellel aastal.

Ühtne laadija, mis sobiks kõikide eri tootjate mobiiltelefonidega, on lihtne idee, mida komisjon on paljude aastate vältel üritanud läbi suruda. Andmesidevõimalusega mobiiltelefonide uued tehnilised standardid avaldati 29. detsembril 2010.

Täna sai Euroopa Komisjoni asepresident Antonio Tajani kätte kõikidele mobiiltelefonidele sobiva universaalse laadija näidise. Selle andis üle Bridget Cosgrave, Euroopa digitaaltehnoloogia tootmisharu ühendava suurima organisatsiooni DIGITALEUROPE peadirektor.

„Ma tervitan uutele ELi standarditele vastavate mobiiltelefonilaadijate kasutuselevõtmist. See on Euroopa tarbija jaoks suurepärane uudis. Nüüd jääb meil veel üle oodata uute laadijate ja nendega sobivate mobiiltelefonide jõudmist poeletile. Loodan, et tootjad suudavad tooted kiiresti turule tuua, et ELi kodanikel oleks juba õige pea võimalik ühtse mobiiltelefonilaadija eeliseid kasutada,” ütles tööstuse ja ettevõtluse eest vastutav Euroopa Komisjoni asepresident Antonio Tajani.

Standardid avaldati 2010. aasta detsembris ning nüüd võivad mobiilitootjad asuda tegema vajalikke muudatusi laadijate konstruktsioonis ja katsetamises, et tagada nendega sobivate telefonide turvalisus ja koostalitlusvõime. Eri kaubamärki kandvaid andmesidevõimalusega mobiiltelefone saab nüüd laadida ühe ja sama laadijaga – mobiiltelefonikasutaja seisukohast on see suur samm edasi. Neliteist mobiilitootjat on kokku leppinud, et uued ühtsed mobiiltelefonilaadijad tuuakse Euroopa turule 2011. aasta jooksul.

Ühtne laadija on käegakatsutav tõend sellest, kuidas standardimine võib eurooplaste elu lihtsamaks teha. Komisjon soosib standardimist kui ühte põhitegurit, mis võimaldab ühtse turu kõiki võimalusi ära kasutada, nagu on märgitud ka 2011. aasta jaanuaris avaldatud iga-aastases majanduskasvu analüüsis.

Lisateave:
One charger for all
Vt ka:
http://www.youtube.com/watch?v=jIyo29pjgDI&feature=player_profilepage

Pressiteate täistekst.

0 comments: