BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 1. märts 2011

Kevadise rehvivahetusega tasub viivitada

Politsei soovitab rehvivahetusega oodata

Kuigi tänasest, 1. märtsist tohib Eesti teedel sõita suverehvidega, soovitab politsei rehvide vahetamisega mitte kiirustada ning jälgida tee- ja ilmastikuolusid.

Põhja Prefektuuri liiklusteenistuse juht Sirle Pai selgitab, et ehkki ilmad on kohati juba päikeselised, tuleks autojuhtidel rehvivahetusega oodata. "Kindlasti ei ole praegu veel mõistlik suverehve kasutada. Teed on libedad ja jääkonarusi täis, mistõttu on suverehvidega sõitmine äärmiselt ohtlik. Rehvide, nagu ka sõidustiili valik peab peegeldama reaalseid teeolusid ning igaüks saab aru, et suvised need hetkel ei ole," hoiatab Sirle Pai.

Pai sõnul on ka viimastel nädalatel juhtunud Eestis mitu rasket õnnetust, mille tagajärjel on inimesed viga saanud. "Kindlasti ei tohiks autojuht lasta end heast ilmast ja kõrgelt käivast päikesest eksitada ning teeolusid reaalsest paremaks hinnata. Ülemäärane julgus liikluses toob liialt sageli kaasa õnnetusi ja kurvastust, mida ju kellelegi vaja ei ole. Need autod, mis talveks suverehvidega seisma ja kevade tulekut ootama jäid, võiksid pisut veel oodata," soovitab Sirle Pai. Selle aasta esimese kahe kuuga on Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 13 inimest, mis on nelja võrra rohkem kui möödunud aastal samal perioodil.
Politsei tuletab meelde, et naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist kuni 31. märtsini ning lamellrehvidega saab sõita aastaringselt. Talverehvidega sõit on kohustuslik alates 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Rehve valides tuleb silmas pidada, et rehvimustri jääksügavus oleks vähemalt kolm millimeetrit.

0 comments: