BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

reede, 4. märts 2011

Uutele keskkonnaprojektidele 267 mln eurot

Euroopa Komisjon eraldab uutele keskkonnaprojektidele 267 miljonit eurot
Brüssel, 1. märts 2011

Euroopa Komisjon kuulutas välja oma iga-aastase projektikonkursi, mida rahastatakse Euroopa keskkonnaprogrammi LIFE+ raames. Projektiettepanekuid oodatakse kolmest valdkonnast: loodus ja bioloogiline mitmekesisus, keskkonnapoliitika ja juhtimistava ning teave ja teabevahetus.

LIFE+ programm koosneb kolmest osast:

* LIFE+ looduse ja bioloogilise mitmekesisuse projektid parandavad ohustatud liikide ja nende elupaikade kaitset ning aitavad kaasa linnudirektiivi ja elupaigadirektiivi, samuti Natura 2000 võrgustiku rakendamisele ning ELi bioloogilise mitmekesisuse vähenemise peatamisega seotud eesmärkide saavutamisele. Kaasrahastamise määr on tavaliselt 50%, kuid esmatähtsate liikide ja elupaikade puhul võib see olla maksimaalselt 75%.
* LIFE+ keskkonnapoliitika ja juhtimistava projektid on innovaatilised või katseprojektid, mis toetavad tegevuspõhimõtete, tehnoloogiate, meetodite ja vahendite väljatöötamist muu hulgas õhu- ja veekeskkonna, jäätmete, kliima, pinnase ja põllumajanduse valdkonnas. Projektid peavad tõhustama ELi keskkonnaalaste õigusaktide rakendamist, tugevdama keskkonnapoliitika teadmistebaasi või parandama keskkonnateabe kättesaadavust seire, sealhulgas metsaseire abil. Projektide kaasrahastamise määr on kuni 50%.
* LIFE+ teabe ja teabevahetuse projektid on seotud teavitustööga keskkonna, looduskaitse ja bioloogilise mitmekesisuse säilitamise valdkonnas, samuti metsatulekahjude vältimisega (teavitamine, erikoolitused).

Kokku on toetuslepingute kaasrahastamiseks eraldatud 267 miljonit eurot. Ettepanekute esitamise tähtaeg on 15. juuli 2011.

Üksikasjalik teave taotlemise kohta.

Kogu teave LIFE+ kohta.
Riigiasutuste kontaktandmed.
Pressiteate täistekst.

0 comments: