BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 27. juuli 2010

Keskkonnateadlikkuse projektid saavad toetust

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus 22.07.2010

Keskkonnateadlikkuse projektid saavad varasemast suuremat toetust

Vähem kui kuu aja pärast, 16. augustil sulgub Keskkonnainvesteeringute Keskuse keskkonnaprogrammi taotlusvoor. Tegemist on selle aasta viimase taotlusvooruga, kus on võimalik Eesti keskkonnatasudest laekuvat raha erinevateks keskkonnaprojektideks taotleda. Huvilistel tasub kindlasti tähelepanu pöörata ka uuenenud määrusele, millega on lisandunud rahastatavaid tegevusi ning suurendatud keskkonnateadlikkuse maakondlike projektide maksimaalset toetussummat.

Keskkonnaprogrammi toetuste andmist koordineeriv keskkonnaministri määrus täienes 12. juulil ning peamised muudatused puudutavad projektide hindamiskriteeriume. Lisaks tehti sisulisi muudatusi ka keskkonnakorralduse ja keskkonnateadlikkuse programmide toetavate tegevuste osas. Keskkonnakorralduse maapõue programmi lisandus rahastatava tegevusena geoloogiliste uuringute ja maapõue kasutamisega seotud teabe tutvustamine avalikkusele. Samuti lisandus keskkonnakorraldusse uus toetusvaldkond, millega toetatakse hädaolukorraks valmistumist, lahendamist ja tagajärgede leevendamist ning selle alase koostöö suurendamist.

Hea uudisena keskkonnateadlikkuse projektide läbiviijatele tõsteti ka keskkonnateadlikkuse maakondliku alamprogrammi projektitaotluse piirsummat 70 000-lt kroonilt 100 000 Eesti kroonini. Kuna keskkonnateadlikkuse programmis ei nõua KIK alus-, põhi- ja keskharidust andvatelt haridusasutustelt ning huvikoolidelt omafinantseeringut, on see koolidele hea võimalus lapsi loodusesse viia või läbi erinevate õppepäevade ja tegevuste keskkonnahoidu tutvustada.

Keskkonnaprogrammi kaudu toetatakse seitset valdkonda: veemajandus, jäätmekäitlus, keskkonnakorraldus, looduskaitse, metsandus, kalandus, keskkonnateadlikkus. Neile lisandub maakondlik programm, mis koosneb eelpool nimetatud valdkondade väiksemamahulistest projektidest. Maakonnas teostavate projektide taotlused tuleb esitada KIKi maakondlikku esindusse, üleriigiliste projektide taotlused aga Tallinna kontorisse (Narva mnt 7A, Tallinn, 10117). Kui projekt viiakse läbi kahes või mitmes maakonnas, tuleb esitada taotlus taotleja asukohajärgsele KIKi maakondlikule esindusele.

2000. aasta mais tegevust alustanud Keskkonnainvesteeringute Keskus on juhtiv keskkonnaabi ja -investeeringute suunaja. KIK suunab keskkonnakasutusest laekuva raha keskkonnaprojektide arendamisse, täidab Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi keskkonnaprojektide rakendusüksuse ülesandeid. Ühtlasi on KIKist võimalik taotleda laenu keskkonnaprojektide arendamiseks.

0 comments: