BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 27. juuli 2010

SLK käive 340,6 mln kr

SLK Pressiteade 16.07.2010

Saaremaa Laevakompanii käive 2009. aastal oli 340,6 miljonit krooni

Laevanduskontserni Saaremaa Laevakompanii 2009 majandusaasta aruande kohaselt oli kontserni mullune käive 340,6 miljonit krooni, aasta olulisemateks märksõnadeks olid investeeringud laevapargi uuendamisesse ning piletimüügi arendustööd.

Kontserni müügitulu moodustas 2009. aastal 340,6 miljonit krooni, langedes 2008. aastaga võrreldes 2,2 protsenti. Reisijate ja sõidukite mereveo osakaal müügitulust suurenes 90,2 protsendile, maanteetransport moodustas 7,2 protsenti. Konsolideeritud puhaskasumiks kujunes 2009. aastal 34,2 miljonit krooni.

2009. aastal oli suurim vähenemine tegevuskulude koosseisus kulutustel kütusele. Kulude optimeerimise eesmärgil kehtestas ettevõte laevastikule kindlad ülesõidurežiimid ning uued kulunormid. Normatiivide järgimise ja laevastiku efektiivse kasutamise tulemusel vähenes 2009. aastal laevastiku poolt tarbitud kütuse maht võrreldes 2008. aastaga 1600 tonni võrra. Lisaks hinnalangusele maailmaturul mõjutas kulutusi ka teostatud reiside arvu vähenemine. Võrreldes eelmise majandusaastaga vähenesid Kontserni kütusekulud enam kui 9,1 miljoni krooni võrra. Kütusekulude osakaal tegevuskuludest moodustas 26,1 protsenti.

Kontsernis töötas 2009. aastal keskmiselt 250 töötajat, personalikulud moodustasid 73,8 miljonit krooni.

Laevastiku uuendamise käigus realiseeriti parvlaev Koguva vanarauana 2009 märtsis. Juulis lasti BLRT Gruppi kuuluvas Klaipeda laevatehases vette Saaremaa Laevakompanii poolt spetsiaalselt Väinamere parvlaevaliinidele tellitud kolmest laevast esimene uus reisiparvlaev Muhumaa. Samal ajal peeti ka teise uue laeva Saaremaa kiilutseremoonia. Kolmanda sõsarlaeva Hiiumaa ehitust alustati 2009.a. keskel.

Majandusaasta aruanne toob välja, et vaatamata majanduse jahtumisele on koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Saarte Liinid AS ja Maavalitsustega suudetud jätkata endises tempos kõiki arendustegevusi, mis võimaldavad aastaks 2010 viia parvlaevaühenduse sadamates kvalitatiivselt uuele tasemele. Üheaegselt ja komplekselt toimuvad uute laevade liinile toomine, parvlaevaliinide piletimüügikorralduse ja sadamate pääsuala ning piletikontrollisüsteemi lahenduste kaasajastamine, sadamasse viivate riigimaanteede rekonstrueerimine ja laiendamine ning Saarte Liinide AS poolt teostatav sadamate rekonstrueerimine.

Lähiaastate strateegilised eesmärgid näevad lisaks ette ka olulisi arengusamme organisatsiooni kaasajastamiseks töötajatesse investeerimise kaudu. Personali teadmiste ja oskuste arenguprogrammi finantseerimiseks kaasatakse EL struktuurifondide vahendeid Teadmiste ja oskuste arendamise toetamise programmi raames.

Ettevõte on veendunud, et üheaegselt teostatav sadamate rekonstrueerimine, uue põlvkonna reisilaevade liiniletoomine, piletimüügi kaasajastamine ja töötajate täiend- ning arenduskoolitus võimaldab viia reisijate teenindamise aastaks 2010 hüppeliselt uuele kvalitatiivsele tasemele.

0 comments: