BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 20. november 2007

GREEN CHRISTMAS 2007 - Festivali esinejate nimekiri läks lukku

ressiteade
02.11.2007

GREEN CHRISTMAS 2007 - Festivali esinejate nimekiri läks lukku

21. ja 22. detsembril Rakvere spordihallis aset leidev Eesti vanim rokifestival Green Christmas toob tänavu kokku 15 oma stiili parimat bändi kaheksast erinevast Euroopa riigist. Pea igal festivalil esineval bändil on hiljuti ilmunud uus album värske loominguga ning seega saab Green Christmasil kuulda, millised trendid praegu rokis ja metalis liiguvad.

Talve suursündmusele annavad aastal 2007 oma näo ja hääle:

PARADISE LOST (UK)
U.D.O. (Ger)
LIQUIDO (Ger)
MUSTASCH (Swe)
SAMAEL (Sui)
DAGOBA (Fra)
HATESPHERE (Den)
ULTIMA THULE & TÕNIS MÄGI (Est)
HOUSE OF GAMES (Est)
LOITS (Est)
RECYCLE BIN (Est)
LEECH (Est)
NEAERA (Ger)
CALIBAN (Ger)
SANCTIMONY (Lat)

Viimasena lisandusid esinejate nimekirja SAMAEL Šveitsist, SANCTIMONY Lätist ning LEECH kohalikult maastikult.

Raadio 2 muusikasaate Metallion juht ja DJ Risto Mõtus aka Madox ütles, et Samael on huvitav bänd juba kasvõi seetõttu, et see pakub huvi nii black metali kui ka Rammsteini stiilis industriaaliseguse masinamuusika kuulajatele. "Neil on ka väga eriline lavasõu, kus sündimees teeb igasuguseid vigureid ja mängib vahepeal trumme, kuna eraldi trummarit neil ju pole. Samaeli on paljud metalisõbrad juba kaua Eestisse oodanud," rääkis DJ Madox.

Kuigi SAMAELi muusika ja olemus on alati olnud veidi müstiline ja pahaendeline, tuleb nõustuda, et bändi karjäär on samal ajal olnud hiilgav. Samaeli filosoofia kohaselt koosneb universum vastanditest ja vasturääkivustest ning see mõtteviis on olnud bändi iga albumi tõukavaks jõuks.

1990ndatel andis Samael välja viis albumit, millest lausa kolme - "Ceremony of Opposites" (1994), "Passage" (1996) ning "Eternal" (1999) - peetakse sajandilõpu metalmuusika verstapostideks. Pärast mitmeid eksperimenteerimisi tuli Samael 2004. aastal välja albumiga "Reign of Light" ja andis taaskord maailmale teada, et nad sammuvad metali arengus jätkuvalt teistest sammu võrra ees. Pärast albumi ilmumist andis bänd ainuüksi Euroopas rohkem kui 80 kontserti, lisaks mitmed ülesastumised erinevatel festivalidel.

2006. aasta alguses alustas Samael tööd oma järjekordse albumi kallal ja sellest kujunes bändi ajaloo pikim lindistus-sessioon. "Solar Soul" sai oma viimase lihvi 2007. aasta kevadel ning nägi ilmavalgust läinud juunis. Bändiliikmed ise on öeldnud, et uue albumiga algas taas täiesti uus ajajärk Samaeli eluloos ja "Solar Soul" on loodud aja väljakutsetele vastu pidama.

Lõunanaabrite üks kõvemaid tegijaid SANCTIMONY teeb midagi nii omapärast, et neile on raske sarnaseid leida nii naaberriikidest kui ka kaugemalt. Bändiliikmed ise kutsuvad oma muusikat hellitavalt "death'n'rolliks". Nende muusikas segunevad näiteks Ozzy Osbourne'i, Entombedi, Black Label Society, Mötley Crüe hõngud. Nad on esinenud samal laval koos Whitesnake'iga, Judas Priestiga, Entombedi ja Dismemberiga.

Sanctimony on napsanud nii mõnedki auhinnad Läti esinduslikult muusikafestivalilt "Sinepes un Medus", nad on andnud kontserte kõikides Baltiriikides ja ka Valgevenes, lisaks on nad sagedad külalised Läti suurimas rokiraadiojaamas Radio SWH Rock. Tänaseks on bändilt ilmunud neli pikka albumit, millest viimane, "Hell In Stereo", nägi Läti ilma valgust läinud kevadel ning alates novembrist levib see ka Euroopas laiemalt. "Hell In Stereo" on masterdatud Soomes kuulsas Finnvox stuudios Mika Jussila käe all, kes on öelnud, et tegemist on ühe kõvema albumiga, millega ta tänavu töötanud on.

LEECH. Aastal 2000 alustas vagel oma elu apelsini keskmes. See oli äärmiselt harilik ja mittesilmatorkav, aga neetult maitsev apelsin. Vagel kasvas ja paisus, süües end välja oma mahlasest, kuid ahistavalt klaustrofoobsest pesast, et alustada elu täiskasvanud kaanina. Apelsinimaias loom sõi end apelsiniaiast apelsiniaeda, vältides tülikaid jalgu ja liikudes ühest seiklusest teise.
Ühel päeval, räägitakse, saavat ta tiivad, et koos vaaladega vallutada taevad. Keegi ei tea millal, kuid ahvipoiss räägib, et see ei võta kaua. Üldse mitte kaua.

Pileteid festivalile Green Christmas saab osta Piletilevist ja Statoili teenindusjaamadest üle Eesti. Novembris maksab festivalipass 595 krooni. Piletipakett "Tõsirokkar" (festivalipass, majutus, pesemisvõimalused, söök) maksab 795 krooni.

0 comments: