BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 20. november 2007

Rahvusvaheline konverents kultuuriproblemaatikast võõrkeelte õpetamisel ja õppimisel

Tallinna Ülikool

Eelinfo

25. oktoober 2007

Rahvusvaheline konverents kultuuriproblemaatikast võõrkeelte õpetamisel ja õppimisel

8.-10. mail 2008 toimub Tallinna Ülikoolis rahvusvaheline konverents „Kultuuriproblemaatika keelte ja kultuuride õpetamisel ja õppimisel ülemaailmastumise ja individualiseerimise ristumisteel: interdistsiplinaarne käsitlus“.

Konverentsi eesmärgiks on rääkida kultuuriproblemaatikast ajal, mil „kultuuridevaheline käsitlus”, mis viimased 30 aastat on olnud valdavaks suunaks keelte ja kultuuride õpetamise ja õppimise uurijate töödes, ei hakka mitte üksnes ilmutama oma piiratust, vaid ka varjutama valdkonna arenguvõimalusi ja nende erinevaid väljundeid.

Kuni 5. novembrini 2007 ootavad korraldajad ettepanekuid konverentsil peetavate kõnede teemade ja sisu kohta (pikkus maksimaalselt 250–300 sõna või 2500 tähemärki).

Konverentsi materjalid avaldatakse Prantsuse Keele kui Rahvusvahelise Keele Uurimisrühma teadusajakirjas „Synergies. Pays Riverains de la Baltique”.

Konverentsi korraldavad Tallinna Ülikooli germaani filoloogia osakonna prantsuse keele õppetool ning Tartu Ülikooli romanistika osakond. Toetavad Saint Etienne’i Ülikooli keelte ja kultuuride võrdleva didaktika uurimiskeskus, Prantsuse Keele kui Rahvusvahelise Keele Uurimisrühm, Euroopa Sotsiaalfond (meede 1.1), Prantsuse Kultuurikeskus Tallinnas ja Prantsuse Keele Õpetajate Ühing Eestis.

Konverentsi teaduskomisjoni liikmed on: Laura Abou Haidar (Marrakechi Prantsuse Instituut), Marie Berchoud (Dijoni Õpetajakoolituse Instituut ja Bourgogne’i Ülikool), Jacques Cortes (Rouen’i Ülikool), Fred Dervin (Turu Ülikool), Chantal Forestal (Aix-Marseille’ Ülikool), Gisèle Holtzer (Franche-Comté’i Ülikool), Tanel Lepsoo (Tartu Ülikool), Aleksandra Ljalikova (Tallinna Ülikool), Stefano Montes (Tallinna Ülikool), Daniele Monticelli (Tallinna Ülikool), Ülar Ploom (Tallinna Ülikool), Christian Puren (Tallinna Ülikool ja Saint-Etienne’i Ülikool), Jean-Jacques Richer (Bourgogne’i Ülikool), Claire Saillard (Prantsuse keele alase koostöö koordinaator, Prantsuse Saatkond Hiinas), Licia Taverna (Tallinna Ülikool), Anu Treikelder (Tartu Ülikool) ja Bérengère Voisin (Tartu Ülikool).

Konverentsi töökeeled on prantsuse ja eesti keel, sünkroontõlge mõlemasse keelde. Võimalik on esitada ka ingliskeelseid ettekandeid. Konverentsil osalemine on tasuta nii esinejatele kui ka kuulajatele. Registreerumine toimub konverentsi kodulehekülje kaudu.

Konverentsi kodulehekülg (eesti keeles): www.tlu.ee/colloque2008est

0 comments: