BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

esmaspäev, 19. november 2007

ZUUMtv laienes Kuressaarde

Pressiteade
14 november 2007

Tavaantenniga nähtav digitelevisioon ZUUMtv laienes Kuressaarde

AS Levira käivitas sel nädalal digitelevisiooni saatja Kuressaares, laiendades maapealse leviga digitaaltelevisiooni ZUUMtv leviala 96%-ni Eesti kodudest.

Sikassaare saatja käivitamise tulemusel on ZUUMtv nähtav Kuressaare linnas ja selle lähiümbruses. Lisaks asuvad digitaaltelevisiooni saatjad veel Tallinna teletornis, Haapsalus, Pärnus, Koerus, Orissaares, Kohtla-Nõmmel ja Valgjärvel.

Starmani kommunikatsioonijuhi Timo Hartikaineni sõnul saab ZUUMtv digitaaltelevisiooni nüüd vaadata rohkem kui 560 000 kodus üle Eesti, mis tähendab, et digitelevisioon on kättesaadav 96% Eesti peredest. "Levira jätkab leviala edasiarendamist ka järgmisel aastal, tänu millele saame Eesti telekanalid viia hiljemalt 2008. aasta lõpuks digitaalselt juba 100%-ni Eesti elanikest. Kui Eesti lõpetab hiljemalt viie aasta pärast analoogtelevisiooni edastamise, ei jää Eesti telekanalid ühelgi perel nägemata."

Plaanide kohaselt hakkab tavaantenniga vastuvõetava digi-TV kaudu hiljemalt järgmise aasta märtsiks levima kokku 6 tasuta kodumaist telekanalit: lisaks ETV, Kanal2 ja TV3le veel täna pidulikult ringhäälinguloa saanud Kalev Sport, TV6 ja Kanal 11. Nimetatud kanalitest levib hetkel digiplatvormil ETV, Kalev Sport lisandub programmi lähinädalatel. TV6 ja Kanal 11 on plaanis kanalivalikusse lisada järgmise aasta märtsis. TV3 ja Kanal2 saab esialgu vaadata vaid analoogedastuses.

ZUUMtv on õhu kaudu leviv digitaaltelevisiooni teenus, mis võimaldab tavaantenniga jälgida 20 kodu- ja välismaist telekanalit analoogtelevisioonist oluliselt parema pildi- ja helikvaliteediga. Lisaks pakub ZUUMtv elektroonilist telekava ning erinevates keeltes heli valimise võimalust.

ZUUMtv-d pakub 2006. aasta lõpul asutatud Eesti Digitaaltelevisiooni AS, millest 66 protsenti kuulub Eesti suurimale kaabeltelevisiooniettevõttele Starman ja 34 protsenti Eesti suurimale telelevi- ning traadita internetiteenuste osutajale Levira. ZUUMtv teenuse tehnilise edastamise eest vastutab Levira, teenuse müügiga tegeleb Starman.

AS Starman on Eesti suurim kaabellevivõrgu baasil televisiooni-, interneti- ja telefoniteenust pakkuv ettevõte, millel on kokku üle 130 000 digi- ja analoogtelevisiooni kliendi. AS Starmani aktsiad on kaubeldavad Tallinna Börsi põhinimekirjas.

0 comments: