BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

teisipäev, 20. november 2007

Konuvere kivisilla restaureerimistööd

Maanteeameti pressiteade 15.10.2007
Konuvere kivisilla restaureerimistööde lõpetamine
Teisipäeval, 16.oktoobril toimus Konuvere kivisilla restaureerimistööde pidulik lõpuüritus. Koguneti Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 77 kilomeetril.

Konuvere sild üle Vigala jõe valmis 1861. aastal. Aegade jooksul on sillal teostatud erinevas mahus remont- ja taastustöid. Praegune kaunis ilme on taastatud 1909.aasta remondiprojekti alusel. Lisatud on vaateplatvorm ja valgustus.
Sild on arhitektuurimälestisena riikliku kaitse all 1998.aastast.

Restaureerimistööd tellis Põhja-Regionaalne Maanteeamet. Tööd teostas AS Irbistero. Projekteerimistööd teostas SIA Tilts, järelevalve Teede Projektijuhtimise AS.
Tööde maksumus oli 37 477 774 krooni (sh käibemaks).
Vigala jõgi oli omal ajal üks suuremaid veetõkkeid Tallinn-Pärnu maanteel. Esimesed kirjalikud teated, mis käsitlevad silla ehitamise vajadust, on pärit 1791.aasta jaanuarist, kui Tallinna kubermanguvalitsuse postiameti ülem G. V. Hoffmann kirjutas asehaldusvalitsusele, et juba 1786.aastal on juhitud tähelepanu sellele, et õnnetuste vältimiseks postiga on hädavajalik ehitada Konuvere ja Päärdu jõele sild.
Pikkade aastate jooksul arutelude, kirjavahetuse ja asjaajamise rüütelkonna ning ametimeeste vahel viis lõpuks silla ehitamiseni.
Silla kujunduses on ilmselt aluseks olnud Liivimaa kubermangu arhitekt I. D. Bantelmanni kavand meie ajani säilinud akvarell.

0 comments: