BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

esmaspäev, 19. november 2007

Tallinn kinnitati Euroopa 2011. aasta kultuuripealinnaks

Kultuuriministeeriumi pressiteade
16. november 2007

Tallinn kinnitati Euroopa 2011. aasta kultuuripealinnaks
Täna toimuv Euroopa Liidu hariduse, noorsoo ja kultuurinõukogu kinnitas Tallinna 2011. aasta kultuuripealinnaks ja kiitis heaks Euroopa Komisjoni teatise kultuuri tähtsusest.
Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on komisjoni teatis ambitsioonikas, sest selles öeldakse esimest korda selgelt välja, et kultuur tuleb tõsta erinevate poliitikate keskmesse ja kultuuril on oluline osa nii Lissaboni strateegia elluviimisel, kui rahvusvaheliste suhete kujundamisel. “Tähtis on ühiskonnale igal tasandil teadvustada, et kultuur seob ja toetab kõiki eluvaldkondi, mitte ei ela nende arvel,” ütles kultuuriminister Laine Jänes.
“Euroopa on kultuuriliselt väga mitmekesine. Kui juba Eestis võime rääkida erinevate kultuuriliste piirkondade ja erinevate kultuuriruumide arengust ja toetamisest nii geograafiliselt kui ka valdkonniti, siis Euroopa kontekstis on see eriti värvikas ja oluline – see paneb mõtlema, millist kultuurivaramut kannab endas tegelikult kogu Euroopa,” ütles Laine Jänes ministrite nõukogu istungil.
Täna vastuvõetud kultuuriministrite resolutsioon koondab poliitiliselt olulisema sõnumi komisjoni teatisest ja selle põhjal on järgmise aasta esimeses pooles, Sloveenia eesistumise ajal, kavas välja töötada täpsem kultuurivaldkonna tööplaan aastateks 2008-2010.
Ministrite nõukogu istungil kinnitati Euroopa 2011. aasta kultuuripealinnadeks Tallinn ja Turu. Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on Tallinna 2011. aasta kultuuripealinna projektis kõige olulisem see, et see sündmus puudutab Eesti riigi kultuurielu tervikuna. “Koostööprojektid Tallinna ja Turu vahel tihendavad veelgi Eesti ja Soome kultuurisidemeid, koos saame paremini kõlada kogu Euroopale ja seeläbi ka kogu maailmale,” sõnas kultuuriminister.

0 comments: