BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kolmapäev, 30. mai 2007

« HELP – Elagem tubakata » avab suitsetamisest loobujatele online tugipunkti


Pressiteade

30.05.07

« HELP – Elagem tubakata » avab suitsetamisest loobujatele online tugipunkti

Euroopa Liidu « HELP – Elagem tubakata » suitsetamisvastane kampaania avab neljapäeval eestikeelse online tugifunktsiooni suitsetamisest loobuda soovijatele.

Suitsetajatele, kes otsustavad tubakast loobuda, pakub HELP-kampaania online-abi, mis hõlbustab sõltuvusest vabanemist. Tugivõimaluse raames saavad huvilised kahe kuu jooksul oma e-posti aadressile regulaarselt kirju, mis sisaldavad infot ja nippe oma soovile kindlaks jäämisel. Kokku saab suitsetamisest loobuja selle aja jooksul 25 e-kirja. Online tugivõimalusega saab liituda kodulehel www.help-eu.com alates 31. maist, mis on ühtlasi rahvusvaheline tubakavaba päev.

E-posti tugivõimaluse tutvustamiseks toimub juunis ja juulis kõigis EL liikmesriikides veebikampaania, mis kutsub inimesi sellega liituma. HELP-i meeskond on kindel, et e-posti projektiga tulevad kaasa paljud huvilised – juba praegu on « Testide » rubriik HELP-i kodulehel kõige külastatavamaid. Samuti on internet üks efektiivsemaid vahendeid noorteni jõudmiseks. Tegemist on ühtlasi esimese korraga, mil selline juhendav e-projekt toimub samaaegselt 22 keeles.

HELP-kampaania senine suurem algatus oli Euroopa noorte tubakamanifest, mis toimus koostöös Euroopa Noortefoorumi (European Youth Forum) liikmetega. Kogu Euroopa noori hõlmava tubakateemalise arutelu eesmärk oli koostada noorte manifest « Noored – elagem tubakata » - kokkuvõte eurooplaste seisukohtadest tubakaküsimustes, eesmärgiga panna noored mõtlema sellele, kuidas nad saavad oma tegevusega sotsiaalsel, õiguslikul või poliitilisel tasandil muutusi esile kutsuda.

21. mail 2007. aastal esitlesid Euroopa Noortefoorumi delegatsioon ja Euroopa Komisjoni volinik Markos Kyprianou manifesti Euroopa parlamendi liikmetele Strasbourgis. Kyprianou võttis manifesti kokku järgmiselt: „See suur projekt, mida korraldatakse koostöös Euroopa kümneid miljoneid noori ühendava organisatsiooniga European Youth Forum, on rohkem kui 10 000 Euroopa Liidu noore aastapikkuse laiaulatusliku arutelu tulemus.” Manifest on loetav kodulehel www.help-eu.com Euroopa Liidus kõigis ametlikes keeltes.

Inimeste teadlikkust suitsetamise kahjulikkusest on HELP-kampaania püüdnud tõsta ka vingugaasi (CO) testide abil. HELP on vingugaasi mõõtmisi huviliste kopsudes teinud alates 2006. aastast ning saanud niivõrd laialdast ja positiivset tagasisidet, et 2007. aastal osaleb kampaania erinevatel üritustel ka tänavu. Rahvusvahelisel tubakavabal päeval, 31. mail võib HELP-telgi leida igast Euroopa pealinnast. Tallinnas on HELP-kampaania sel päeval koos Tervise Arengu Insitituudi ja Eesti Vähiliiduga kell 15-19 Tammsaare pargis. CO-test näitab suitsetajatele ja passiivsetele suitsetajatele, millist mõju on tubakas nende organismile avaldanud.

Euroopa Komisjoni voliniku Markos Kyprianou 2005. aastal algatatud Euroopa Komisjoni kampaania „HELP – Elagem tubakata” eesmärk on veenda inimesi suitsetamist mitte alustama või suitsetamisest loobuma. Selleks korraldatakse 27 liikmesriigis televisioonikampaania ja tehakse mitmesugust edendustööd. Kampaania „HELP” pressiteateid, materjale, logo ja pilte saab alla laadida kodulehelt www.help-eu.com.

Märkus: Käesolevas tekstis esitatud vaated ei esinda Euroopa Komisjoni ametlikke seisukohti.

Lisainfo:

Maris Lindmäe

Corpore AS („HELP – Elagem tubakata” kampaania esindaja Eestis)

Tel: 6660 603, 52 224 26

E-post: maris@corpore.ee

0 comments: