BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

neljapäev, 31. mai 2007

7.06 Hiiumaa innovatiivsed ettevõtjad on oodatud disainiseminarile

PRESSITEADE
31. mail 2007

Hiiumaa innovatiivsed ettevõtjad on oodatud disainiseminarile

Neljapäeval, 7. juunil algusega kell 14.00 toimub Kärdlas Sihtasutuses Tuuru (Vabrikuväljak 1) Hiiumaa innovatiivsetele ettevõtjatele ja avaliku sektori esindajatele seminar „ABCDisain", kus tuntud Eesti disainerid räägivad, kuidas disaini kasutamine ettevõttele tulu toob. Paralleelselt toimub samas kohas ka disainiseminar „Noorte õu" koolinoortele. Kärdla Kultuurikeskuses (Rookopli 18) juba nädalapäevad vaatamiseks väljas olnud disaini rändnäitus jääb avatuks 20. juunini.

Kuidas teadlik disaini kasutamine tagab ettevõttele edu ning tulu toob, sellest räägivad 7. juunil Sihtasutus Tuuru ruumides toimuval seminaril Eesti juhtivad disainerid Martin Pärn, Kristjan Mändmaa ja Kristjan Jagomägi oma edulugude varal. Seminaril käsitletakse disaini rolli äritegevuse edendamisel ning jagatakse juhtnööre, kuidas kaasata disainereid ja disaini ettevõtte arengutesse. Kristjan Mändmaa tutvustab ka kohalikku disainipärli.

Noortele mõeldud disainialases õpitoas „Noorte õu" saavad noored mõelda ja disainida linna, millises nemad elada tahaksid. Ideede teostusena valmivad noorte endi vajadustest lähtuvad, ideaalseid linnakeskkondi kajastavad maketid. Valminud töödest jääb kohapeale avatuks ka näitus.

Disaini rändnäitusel esitatakse näiteid toimivast koostööst tootja ja disaineri vahel, samuti ideedest, mis alles ootavad teostumist. Stendidelt saab teavet nii disaini kui ka disaineri kohta. Rändnäitus on maakondades leidnud elavat huvi. Väljapaneku inglisekeelne versioon asub peagi ringreisile ka välisriikidesse.

Seminarid on tasuta. Rohkem infot töötubade ja rändnäituse toimumise aja kohta mujal Eestis leiate internetilehel www.disainiaasta.ee

Disainiaasta on disaini tutvustavate ürituste sari, mida koostöös Eesti Tarbekunsti ja Disaini Muuseumi ning Eesti Disainerite Liiduga korraldab Eesti Kunstiakadeemia (EKA) Disaini Innovatsioonikeskus.

Lisainformatsioon:

Riin Kranna-Rõõs
Disainiaasta projektijuht
527 0226
626 7109
info@disainiaasta.ee

Katrin Mesilane
Disainiaasta meediajuht
516 9139

0 comments: