BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kolmapäev, 30. mai 2007

3.06 Leigri-Murro Laulupüha 140

Leigri-Murro Laulupüha 140. aastapäeva meenutuseks

Sel aastal möödub 140 aastat ajast, mil peeti keset Hiiumaad Leigri-Murrol
vabaõhu-laulupüha Käina ja Reigi kooride osavõtul. Laulupüha eestvedajaks oli hariduse ja kultuuri edendajana kohalikku ajalukku läinud pastor Gustav Feliks Rinne, kes töötas Reigi kihelkonnas aastail 1865-1872. Selline sündmus näitab, et hiidlased on olnud lauluarmastajad juba ammusest ajast ja on seda õnneks siiamaani.

1992.aastal, kui oli laulupüha 125. aastapäev, avati selles paigas mälestuskivi. Sellel aastal leidsime, et ühe laulupüha juubelit on kõige parem tähistada laulmisega. Seepärast kogunevadki Luidja koor, Lauka Segakoor, naiskoor Heliko, Kärdla kirikukoor, Hiiumaa Noorte Meeste koor, Hiiumaa Noorte Puhkpilliorkester ja kõnekoor Käinast, et maha pidada üks tore laulu- ja puhkpillikontsert ja seda Hiiumaa keskel, muidu suht unustatud paigas.

Sellel laulupäeval kõlab ka pastor Rinne laul “ Hiomaa ehk isamaa laul “, mille sõnad : “ Oh Hiomaa, sa merre saar kui armas oled sa “ on kantud ka eelpool kirjeldatud mälestuskivile.

Ootame kõiki lauluhuvilisi pühapäeval, 3. juuni pärstlõunal kell 14.00 Leigri Murrol ( Hütist Käina suunduva tee ääres ) algavale laulupühale ja kuna sinnakanti liinibussid ei sõida, tuleb kohale tulla oma transpordiga, nii et võta naabrid ka kaasa ja naudime koos laulu ja pillimängu. Peale kontserti peame koos piknikku ja naudime pühapäeva pärastlõunat .

Artur Valk
tel. 505 5732

0 comments: