BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kolmapäev, 30. mai 2007

Hiidlased laulupeole

Nüüd on lõpuks kõik X Noorte Laulu- ja tantsupeole soovijad oma etteasted ära teinud.Viimased (ka terves Eestis) olid Hiiumaa laulukoorid. Kokku 12 üksust ligi 230 lauljaga. 5 tundi tõsist tööd (liigilaulud+ ühendkoori lood+ ettelaulmine) ja tulemused suurepärased.

Kärdla linnast oli väljas Kärdla Kultuurikeskuse mudilaskoor ja tütarlastekoor (dirigent Rita Lepland) ning Kärdla Muusikakooli lastekoor (dir.Kristiina Harjak)
Käina vallast Käina Gümnaasiumi mudilaskoor ja tütarlastekoor (dir.Heli Lindmäe) ning poistekoor (dir.Sirje Lillo, Heli Lindmäe)
Pühalepa vallast Pühalepa mudilaskoor (dir.Külli Kreegi, Jaanika Palkman), Suuremõisa Põhikooli lastekoor (dir.Külli Kreegi) ja Palade lastekoor (dir.Jaanika Palkman)
Kõrgessaare vallast Lauka Põhikooli mudilaskoor (dir.Helgi Kaibald)
Emmaste vallast Emmaste Põhikooli lastekoor (Heli Lindmäe)
Üle saare käib koos Hiiumaa Noorte Meeste Koor (dir.Kristiina Harjak)
Lisaks annavad Käina poistekoorile häält juurde Kärdla ja Emmaste noored laulupoisid.

Kes meid siis kuulasid ja hindasid?
Annelii Traks tegi tööd kõige noorematega. Lauka, Kärdla ja Pühalepa mudilaskoorid laulsid ennast I kategooriasse ((üldse antakse kooridele I,II ja III kategooria või ei anta üldse). Käina mudilaskoor laulis aga 1-häälset repertuaari, mida ei kategoriseerita.
Ingrid Kõrvits kuulas üle lastekoore. I kategooria sai Käina Gümnaasiumi tütarlastekoor, II kategooria Emmaste lastekoor ja III kategooria Suuremõisa, Palade ja Kärdla koorid. Viimastega oli küll nii, et laulmise hinded olid kõigil kolmel kõrgemad kui määratud kategooria, kuid puudu jäi mõni laul ühendkooride repertuaarist. Nimelt valmistas iga koor ette kas liigilaulud+I või II ühendkoor või liigilaulud + mõlemad ühendkoorid. Kes jõudis valmis esimese valiku, ei saanud pretendeerida III-st kategooriast kõrgemale.
Raul Talmar oli saarel juba teist korda, et taas ära kuulata Kärdla Kultuurikeskuse tütarlastekoor, kes neidudekoori liigis peole soovib. Väga tubli esinemine tagas I kategooria.
Undel Kokk oli kuulamas poiste ja meeste laulmist. Poistele seekord kategooriat ei jagatud. Küll aga sai I kategooria Hiiumaa Noorte Meeste Koor.

Eriline tänu kuulub aga Saaremaalt “laenatud” (kuid siiski servapidi ka Hiiumaaga seotud) klaverisaatjale Kairit Levitile, kes Käina Kaunite Kunstide Kooli kahe saali vahet kõik need 5 tundi nootidega lippas ja laule klaveril toetas. See nõudis tõelist meisterlikkust ja jooksukiirust! Aitäh! Ja loomulikult oleme tänulikud Käina Kaunite Kunstide Kooli perele, kes meid jälle oma tuppa lubas.

Kohtume X Noorte Laulu- ja tantsupeol “Ilmapuu Lävel”, mis toimub 29. juunist 1. juulini Tallinnas.

Helle-Mare Kõmmus
Hiiu maakonna laulu- ja tantsupeo kuraator

0 comments: