BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kolmapäev, 30. mai 2007

Hiiumaa parimad ujujad

Hiiumaa parimad ujujad

Meie ainukese ujula avamisest Hiiumaal on möödas tänaseks peaaegu neli aastat. Paljude laste ja ka täiskasvanute ujumisoskus on selle ajaga varasemaga võrreldes tunduvalt paranenud. Suur osa selles on kindlasti ujumistreeneritel Triinu Schneider`il ja Linda Lepp`al, aitäh teile!

Enda osavuse ja kiiruse võrdlemiseks teiste ujujatega on hea võimalus osaleda võistlustel. Kindlasti on meie külastajad tähele pannud, et vähemalt korra kuus on ujulas tavapärasest rohkem rahvast ja teinekord palutakse korraks basseini rajad võistlejatele vabastada.

Septembrist maikuuni, iga kuu viimasel reedel toimub vastava kuu parima ujuja väljaselgitamine. Võisteldakse kuues vanuseklassis, mees- ja naissoost eraldi (eelkooliealistel välja arvatud). Osavõtuõigus on kõigil Käina ujula pääsme ostnutel. Distantsid on iga kuu erinevad, eelkoolil enamasti 25 m ja teistel 100 m kas vabalt, selili, rinnuli või liblikat.
Kogu hooaja vältel toimub punktiarvestus, kus kevadeks selgub aasta parim ujuja oma vanuseklassis. Punkte saavad iga osavõistluse kuus paremat. Iga vanuseklassi kolme parimat autasustatakse karikaga. Karikaarvestusse lähevad vähemalt viiest osavõistlusest osa võtnud võistlejad.

Selle hooaja viimane osavõistlus toimus 25. mail, distantsiks oli eelkooliealistel 50 m ja teistel 200 m vabalt. Eriti vahva oli jälgida eelkooliealisi, kes vaatamata pikale distantsile kõik lõpetasid. Kusjuures 5- aastane Roberta Mikk ujus ajaga 0,49 minutit, aasta aega tagasi ujus ta sama vahemaa ajaga 1,33 minutit. Soovitan kõigile lapsevanemaile- tooge oma järeltulija, veel parem, kui tulete koos ujumistrenni. Lisaks ujumisoskusele on teie laps terve ja tugev. Hea on, et ujumisega saab tegeleda aastaringselt kogu perega.

Peale osavõistlust said kõik võistlejad lõõgastuda kohvikus. Seal aitasid neil kaotatud energiat taastada AS Dagöplast puuviljadega ja Hiiumaa Tarbijate Ühistu maitsva tordiga. Karikate ja teiste vajalike vahendite muretsemisele aitasid veel kaasa Plastiktoos OÜ, AS B-Plast ja Käina Vallavalitsus. Kõikide osalejate ja korraldajate nimel suur tänu abi eest!

Kes on siis 2006/2007 hooaja, võib ju öelda Hiimaa parimad ujujad? Vihjeks, kes ennast nüüd puudutatuna tundis, järgmise hooaja võistlus algab septembris. Tule ja osale, harjutada saad suvel meres või nädalavahetustel ujulas.
2006/2007 hooaja parimad ujujad Hiiumaal:
Eelkool
1. Roberta Mikk
2. Kasper Pisa
3. Karin Pisa
Tüdrukud kuni 10
1. Kerly Klee
2. Kiia Väli
3. Lotta Kaups
Poisid kuni 10
1. Priidu Tikk
2. Markus Uuskari
3. Robert Martin
Tüdrukud kuni 13
1. Alice Mikk
2. Nele Tartu
3. Mirjam Uuskari
Poisid kuni 13
1. Deilor Väli
2. Jarek Elmi
3. Kristo Martin
Tüdrukud kuni 16
1. Raina Erin
Naised kuni 40
1. Anneli Ilumets
2. Kairi Sepp
3. Triinu Schneider
Mehed kuni 40
1. Rein Jürimäe
2. Joosep Tikk
Naised üle 40
1. Linda Lepp
2. Virge Valk
3. Eha Laanbek
Kahes vanuseklassis, poisid kuni 16 ja mehed üle 40, karikaid võistlejate vähese osalemise tõttu ei väljastatud.
Käina ujula tänab kõiki võistlustest osavõtjaid, kohtunikke Triinut ja Lindat, toetajaid Plastiktoos OÜ, Käina Vallavalitsus, Dagöplast AS, B-Plast AS, Hiiumaa Tarbijate Ühistu.

Inna Lepik,
Käina ujula

0 comments: