BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kolmapäev, 30. mai 2007

2.06 Avatud Aia Päev Suuremõisas!

Suuremõisa Tehnikum kutsub Avatud Aia Päevale !

Hiiumaa - kaunite koduaedade saar. Siinsed tublid ja töökad inimesed on oma ümbruse korrashoiule ikka aega ja hoolt panustanud. Kuid töödes ja tegemistes on igal alal edukad ikkagi vaid need, kes vastavaid teadmisi ja oskusi omavad ning ennast pidevalt täiendavad.

Laupäeval 2.juunil kell 12-16 pakub Suuremõisa Tehnikum kõigile soovijatele meeldivat võimalust tasuta oma teadmistepagasit aianduse alal värskendada. Kutsume külalisi oma kooliaeda, mis sai renoveeritud 2004. aastal Phare programmi toetusel. Tarkusi jagavad kooli õpetajad maastikuarhitekt doktor Kristiina Hellström ja botaanikamagister Taavi Tuulik ning kooli aednik aiandusagronoom Pille Hein.
Näidatakse kaasaegseid aiatööriistu ja masinaid, jagatakse nõuandeid väetamisest, taimekaitsest, aiaplaneerimisest, praktilisi näpunäiteid saab suvelillede istutamiseks. Igal täistunnil algavad ekskursioonid aias.

Tutvustatakse ka õppimisvõimalusi Suuremõisa Tehnikumis. Elame ajal, mil märksõnaks on elukestev õpe ja Suuremõisa Tehnikum pakub võimalust õppida oma kodusaarel! Meie kooli astub igal aastal inimesi, kellel eelnevalt juba kõrghariduski olemas. Tsükliõpe vorm, kus igas kuus ollakse nädal aega koolis ning ülejäänud ajal tehakse iseseisvat tööd, võimaldab õppida ka töötavatel inimestel.

Sellel sügisel avame keskhariduse baasil tsükliõppena neli uut eriala: loodusturismi korraldaja, maastikuehitaja, väikeettevõtja ning maastikuehitaja(haljastaja).

Lisaks ilusale loodusele on Hiiumaa tuntud ka plastmassi saarena ja Suuremõisa Tehnikum on ainus kutseõppeasutus Eestis, kus seda valdkonda õpetatakse. Sellel sügisel on taas võimalus õppida nii põhi- kui keskhariduse baasil väärt ja hästitasustatud ametit – plastitööstuse seadistajaks. Uudisena ka see, et sellel erialal on võimalus õppida asuma stipendiaadina! Põhiharidusega noored saavad jätkata õpinguid kodusaarel õppides üldehitust, suunitlusega looduslähedasele ehitusele.

Aira Toss
Suuremõisa Tehnikumi arendusjuht

0 comments: