BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

esmaspäev, 26. aprill 2010

5. mai seminar Kohalik toit ja toiduohtus

MTÜ Hiidlaste Koostöökogu koostöös Hiiumaa Veterinaarkeskusega korraldavad 05. mail 2010 Kärdla Kultuurikeskuses teabepäeva teemal „Kohalik toit ja toiduohutus“.

Teabepäev on suunatud juba tegutsevatele toidukäitlejatele, aga väga soovitav ka neile, kes alles mõtlevad tegevust alustada.

KOLMAPÄEV, 05. mai 2010
Teabepäev „Kohalik toit ja toiduohutus“
12.00 – 12.10 Sissejuhatus teemasse, päevakava tutvustus – Imbi Nurmoja, MTÜ Hiidlaste Koostöökogu
12.10 – 14.30 Kodustes tingimustes ja väikeettevõttes toidutootmine – Jüri Lauter, Hiiumaa Veterinaarkeskus
Enesekontroll toidukäitlemisel väikeettevõttes (sh eraelamus toidu valmistamisel);
“Kõlbulik kuni” ja “parim enne” määramine;
Kuidas pakendada ja märgistada tooteid;
Müük ühekordsetel üritustel (nt. laatadel, näitustel, rahvaüritustel)
Arutelu
Oodatud on küsimused aadressil: info.hiiu@vet.agri.ee
14.30 – 14.45 Kohvipaus
14.45 – 15.30 Kohalik toit ja kogukonnaköögid Saaremaal – Sulvi Munk, MTÜ Saarte Koostöökogu ja MTÜ Turustusühistu; Karen Allas, MTÜ Saare Mahe ja MTÜ Saare Vill
Kohaliku toidu tootjaid ja tooted Saaremaal;
Ühisköögid- kellele ja miks;
Ühistegevusest kohaliku toidu toomisel ja turustamisel;
Leader toetuste roll kohaliku toidu tootmise ja turustamise edendamisel;
Probleemid, mis takistavad kohaliku toidu jõudmist tarbijani;
Arutelu
15.30 – 16.00 Leader toetusmeetmetest. Mida need pakuvad ettevõtjatele – Imbi Nurmoja, MTÜ Hiidlaste Koostöökogu
16.00 Seminari lõpetamine. Arutelu

Üritus on osalejatele tasuta. Ürituse läbiviimine on toetatud Leader vahenditest.
Lisainfo: Imbi Nurmoja, telefon 46 22 807, e-post: imbi@kogu.hiiumaa.ee

0 comments: