BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

neljapäev, 29. aprill 2010

6.-8. mai Balti raamatumess Tallinnas

Balti raamatumess taas Tallinnas

6.-8. maini toimub Tallinnas, Nokia Kontserdimajas Balti raamatumess 2010, kus osaleb pea 40 kirjastust ja organisatsiooni Eestist. Samuti on esindatud Läti, Leedu ja Rootsi kirjastajad.

Messi töistest teemadest on sel aastal fookuses e-raamatu temaatika. Prantsuse Kultuurikeskuse korraldusel toimub rahvusvaheline ümarlaud “Evolutsioon või revolutsioon”, kus arutlevad eksperdid Prantsusmaalt, Saksamaalt, Lätist ja Eestist.

Üritusi toimub nii kirjastajatele, raamatukogutöötajatele kui ka raamatusõpradele laiemalt. Kohtutakse eesti ja välisautoritega nagu Imbi Paju, Mart Laar, Dmitri Bõkov, Leonie Swann, Mihkel Raud jt, korraldatakse õpitube lastele, raamatuesitlusi noortele ning seminare ja vestlusringe laiemale huviliste ringile.

Venekeelsetele lugejatele on lisaks Aleksei Turovski raamatu esitlusele päevakavas üks arutelu tänapäeva lastekirjanduse teemal koos Moskva esindajatega (juhib Ilona Martson) ning teine ühiste raamatute lugemise abil tolerantsuse kasvatamise teemal, kus tutvustatakse raamatuid, mis on ilmunud nii eesti kui ka vene keeles.

Messi raames toimub Baltimaade kauneima raamatu konkurss ning vaadata saab Soome, Eesti, Läti ja Leedu 2009. aasta kauneimaid raamatuid. Avatud on näitusegaleriid ja loovala.

Mess toimub alates 1995. aastast vaheldumisi kolmes Balti riigis.

Balti raamatumessi korraldavad Eesti Kirjastuste Liit ja Taveco Disain OÜ, toetavad Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Prantsuse Kultuurikeskus, Briti Nõukogu, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Goethe Instituut, Soome Instituut, Soome Kirjanduse Teabekeskus ja Tallinna linn.

Messi avab pidulikult 6. mail kell 13 kultuuriminister Laine Jänes.
Mess on avatud: 6. mail kell 12-20, 7. mail kell 10-20 ja 8. mail kell 10-17.
Sissepääs messile on tasuta.
Messi programmiga on võimalik tutvuda www.estbook.com

0 comments: