BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

neljapäev, 29. aprill 2010

8. mai Euroopa päev

8. mail Tallinnas kaks suurüritust: "Päevaga läbi Euroopa!" ning "Suur prõmm!"

Euroopa päeva tähistatakse sel aastal Tallinnas laupäeval, 8. mail kahe suurüritusega: "Päevaga läbi Euroopa!" ning "Suur prõmm!"

Kell 11.00–17.00 Päevaga läbi Euroopa!

„Päevaga läbi Euroopa!” on tasuta meelelahutusüritus, mille jooksul saab külastada Euroopa Liidu liikmesriikide saatkondi ja Euroopa Liidu maja ning lisaks toimub veel suur kogupereüritus Tammsaare pargis. Kokku on päeva vältel avatud 13 sündmuspaika oma programmidega nii lastele kui täiskasvanutele.

Mitmed saatkonnad tutvustavad oma tegevust Tammsaare pargis, kus saab nautida meelelahutusprogrammi. Üles astuvad näiteks Ska Faktor ning Contra, parim Noortebänd 2010, Amargo flamencostuudio ja paljud teised. Tammsaare pargi lastetelgis tegeleb väikeste külastajatega Karlsson.

Avatud uste päeva keskmes on põnev orienteerumismäng, kus osalejad peavad koguma templeid ELi saatkondadest, kelle uksed sel päeval avatud. Kolm peaauhinda on reisitšekid väärtuses 15 000, 10 000 ja 5000 krooni (võitja valib aja ja koha). Lisaks loositakse välja hulgaliselt väiksemaid auhindu saatkondadelt ning teistelt osalevatelt asutustelt.

Algusega kell 17.00 Vabaduse väljakul "Suur prõmm!"

Esmakordselt suurel laval Eestis – elava luule ja muusika kontsert-show! Esinejate nimistu on väärikas ja rahvusvaheline - välisesinejad Hiinast, Saksamaalt, Suurbritanniast, Islandilt, Soomest, Prantsusmaalt, Lätist. Loomulikult astuvad üles parimad Eestist: Chalice, AveNue, Jaan Pehk, fs, Aapo Ilves ja paljud teised. Õhtujuhid on Doris Kareva ja Üllar Saaremäe.

Üritustel osalemine on tasuta.

Euroopa päeva sündmusi korraldavad Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja Euroopa Parlamendi Infobüroo koostöös Euroopa Liidu saatkondade, Rahandusministeeriumi, Välisministeeriumi, sihtasutuse Tallinn 2011, Eesti Kirjanike Liidu ning Tallinna Kirjandusfestivaliga "HeadRead".

Lähem info "Päevaga läbi Euroopa!" ja "Suure prõmmi!" kohta veebilehel www.euroopapaev.ee.

0 comments: