BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

esmaspäev, 26. aprill 2010

Väikeettevõtjad saavad õiguse kassapõhiselt maksu tasuda

Rahandusministeeriumi pressiteade, 26. aprill 2010

Väikeettevõtjad saavad õiguse kassapõhiselt maksu tasuda

Rahandusministeerium saatis ministeeriumitele ja partneritele kooskõlastamiseks käibemaksuseaduse muutmise eelnõu, millega väikesed äriühingud saavad võimaluse arvestada käibemaksu kassapõhiselt.

Seaduse peamise muudatusega laiendatakse FIE-de õigust kasutada kassapõhist käibemaksuarvestust ka teistele äriühingutele, mille aastakäive ei ületa 3 miljonit krooni. Sisuliselt saavad väikeettevõtjad parandada firma likviidsust, sest käibemaksu võib deklareerida selle laekumise, mitte käibe tekkimise hetkel. Soovitus FIE-dele kehtinud õiguse laiendamiseks tuli Euroopa Komisjonilt.

Õiguskantsleri hinnangust tulenevalt sätestatakse edaspidi käibemaksuvabastus ka sihtasutuste poolt sporditeenuste osutamisele. Praegu kehtivas seaduses on maksust vabastatud vaid mittetulundusühingute poolt pakutavad sporditeenused.

Maksupettuste vältimiseks sätestatakse seaduses kinnisasjade ja metallijäätmete käibe korral pöördmaksustamise kohustus.

Seaduses määratletakse ka piiriülese võrgu kaudu edastatava soojusenergia maksustamise asukohaks soojuse ostja riik tulenevalt EL käibemaksudirektiivi muudatustest. Maksustamise praktikas see üldjuhul muudatusi kaasa ei too.

Seadusemuudatuse jõustumine on planeeritud 1. jaanuariks 2011. Eelnõu ja selle seletuskirjaga saab tutvuda e-õiguses http://eoigus.just.ee/?act=10&subact=1&ESILEHT_W=288762

0 comments: